Нито с българската история, нито с българската култура, език, чест

...
Нито с българската история, нито с българската култура, език, чест
Коментари Харесай

„Възраждане“ иска референдум за Северна Македония

Нито с българската история, нито с българската просвета, език, чест и достолепие, отстъпки не би трябвало да се позволяват. Те не са за обмен. Има разлом в този консенсус и не е в обществото, а в ръководещата коалиция, предизвести водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в декларация от трибуната на Народното събрание.

Според него е видна неналичието на съгласие в обществото ни по тематиката. Има разминаване по вижданията сред съдружните сътрудниците дали да се вдигне ветото за присъединение на Република Северна Македония в Европейския съюз. Затова от " Възраждане " упорстват, когато има недоумение в ръководещата коалиция, единственият метод консенсусът да бъде закрепен е по тематиката да се организира референдум - дали българите утвърждават желанията на премиера за това, че България би трябвало да вдигне ветото или не го утвърждава.

" Възраждане " ще упорстват всяко едно решение, което има резултат на деяние надхвърлящ мандата на Народното събрание и на държавното управление, да се подлага на референдум.

" Единственият метод да се даде мнение дали да се подвига ветото или да не се подвига, би трябвало да има референдум. Това не коства скъпо, а по-скъпо ще коства класическото национално изменничество. Ако няма настройка в тази посока, сме подготвени да стартираме подписка за привикване на народен референдум за мнението на българските жители ", акцентира Костадинов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР