Нито едно искане на Украйна не е свързано с оръжие

...
Нито едно искане на Украйна не е свързано с оръжие
Коментари Харесай

Остри сблъсъци в парламента заради подкрепата за Киев, промяната отново избяга от даването на оръжие на Украйна

Нито едно искане на Украйна не е обвързвано с оръжие и муниции. С тези разяснения, ние бихме предпочели Народно събрание да не се занимава с тези въпроси, само че откакто сме на този стадий, сме подготвени да подкрепим направения от „ Продължаваме промяната” план с направените промени. Това съобщи Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия по време на дебатите в пленарна зала по решението за оказване на помощ на Украйна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По-рано в Народното събрание постъпи писмо, импортирано от украинския дипломат у нас Виталий Москаленко, в което се показва, че управляващите в Киев чакат България да ремонтира тяхна военна техника. Предадено от посланика писмо е подписано от президента Володимир Зеленски и в него се желае България да продължи поддръжката си за европейската интеграция на Украйна, желае се помощ за бежанците, обезпечаване на износа на украинско зърно през пристанище Варна, желае се енергийно съдействие и експорт на ток и газ от Украйна към България, както и даване на филантропична помощ под формата на медикаменти, облекла и хранителни артикули.

Българска социалистическа партия завоюва диалога за това какво ще прави ръководещата коалиция за Украйна. Никаква военна помощ няма да има, съобщи от своя страна депутатът от ГЕРБ Даниел Митов и добави, че съгласно него предлагането на " Продължаваме промяната " е напълно безсмислено.

Срамота е да изнудвате украинското посолство в тази обстановка – да им желаете писмо, с което да легитимирате балансите. Това е срам. В момента ръководи Българска социалистическа партия, съобщи Митов.

Гласувайте за даване на същинска военна помощ за Украйна, да се отървем от ръждясалите руски железа и да бъдат предоставени отбранителни качества, прикани депутатът от ГЕРБ и акцентира: Това е единственото вярно стратегическо решение за България, в случай че желаеме да сме ефикасна част от съюзите, към които принадлежим.

От " ИТН " също не се съгласиха с използването на писмото на посланика на Украйна.

Това е безусловно несъстоятелно, не може в текста, който ни се предлага да гласуваме, да съществува писмо на дипломат на друга страна, сподели Любомир Каримански и попита: Имаме ли ние ясно решение на Министерски съвет? Каримански изиска формулировка на това какво съставлява военно-техническа помощ.

Ремонтната активност е упомената в писмото на украинския дипломат, а ние желаеме да даваме военно-техническа помощ. Нека да си го оставим ремонтна активност, сподели още депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР