Нито един от българските борци в петъчната програма не успя

...
Нито един от българските борци в петъчната програма не успя
Коментари Харесай

Лош ден за борците ни в Загреб

Нито един от българските борци в петъчната стратегия не съумя да стигне до полуфинал на рейтинговия шампионат в Загреб.

В най-оспорваната категория до 68 кг при дамите актуалната европейска шампионка Юлияна Янева бе спряна на осминафиналите от американката Ан Форест Молинари, трета на Мондиал 2021, след инфарктното 3:3. Преди това Янева реализира триумф с механически туш 12:0 против германката София Шафле за 2 минути и 54 секунди.

В същата категория Мими Христова доближи до четвъртфиналите, само че в тях загуби с 2:4 от китайката Цян Ян. По пътя си към финалната осмица Христова, която е европейска шампионка в по-долната категория, записа две бързи победи - с механически туш 10:0 против бронзовата олимпийска медалистка Йелена Шалигина (Казахстан) за 2:18 минути и с туш против Нурзат Нургаева (Киргизстан), втора на Игрите на Азия за 2:40 минути.

Според жребия Христова и Янева трябваше да се срещнат на полуфиналите, в случай че бяха стигнали до тази фаза на шампионата.

В същата категория София Георгиева загуби от монголката Делгермаа Енхсайхан с 1:7.

И трите българки имат късмет да продължат за бронза, в случай че съперничките им, от които паднаха, стигнат до финала.

В категория до 62 кг Биляна Дудова също не съумя да стигне край. Световната и четирикратна еврошампионка стартира с триумф против Йохана Линдберг (Швеция) с 6:4, само че на четвъртфиналите загуби от Ана Пауела Гонсалес (Канада) с 3:8.

При мъжете в класическия жанр Стоян Кубатов отстъпи на японеца Нао Кусака със 7:8, откакто водеше със 7:0 точки на старта в олимпийската категория до 77 кг, която е дебютна за него на огромен конгрес. В същата категория Айк Мнацаканян потегли с триумф против Михал Зеленка (Чехия) с 3:1, само че на осминалфиналите не съумя против Санан Сюлейманов (Азербайджан), повторен международен вицешампион, като отстъпи с 0:2.

Двамата също спорят за титулярно място в категорията за оставащите две олимпийска квалификации.
 ЦСКА с 12 медала от държавното състезание по битка
ЦСКА с 12 медала от държавното състезание по битка

Голям триумф!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР