Нито документално, нито вербално е даден отговор на въпроса дали

...
Нито документално, нито вербално е даден отговор на въпроса дали
Коментари Харесай

Христо Иванов: Калин Стоянов брани информация, правя извода, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР

" Нито писмено, нито вербално е даден отговор на въпроса дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи и надлежно дали е злоупотребил с този статут ", съобщи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов след чуването на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов в закрито съвещание на Народното събрание. Според него от метода, по който се крие тази информация е станало ясно, че Нотариуса е бил помощник. В противоположен случай щеше да е елементарно за министъра да каже, че Божанов не е бил помощник.

“Въпросът е за какво министърът на вътрешните работи по този начин интензивно брани обстоятелството, че Нотариуса е бил помощник в Министерство на вътрешните работи, какъвто извод си върша. Когато е имало корист с Министерство на вътрешните работи като част от скица за търговия с власт и министерството отхвърля да даде на Народното събрание информация за това, казусът е голям и човек като Калин Стоянов не може да носи отговорността да бъде министър”, сподели депутатът от ПП-ДБ. Според него Стоянов не би трябвало да бъде част и от служебното държавно управление, тъй като не може да подсигурява почтени избори.

Лидерът на “Да, България” разяснява последните дейности на политическите сили в Народното събрание, което докара до гласуването на няколко анкетни комисии и решение за ограничение на дейностите на министъра на финансите Асен Василев.

“Всичко, което виждаме, са просто детайли на една безсмислена акция, в която няма политическо обръщение. ГЕРБ не могат да отговорят на елементарния въпрос: “Защо ни изпратиха на избори”. Защо отиваме на тези избори? Случващото се сега е опит да замажат този факт”, съобщи той.

“Човекът, който без никакво подозрение оркестрира цялата тази акция - господин Пеевски, има всевъзможни качества, само че възприятието за мярка не е измежду тях и чакам да стигне много далеч”, съобщи Иванов. Според него за всяко ръководство в България е голям проблем фактът, че глобено от Магнитски лице се пробва по всякакъв начин да въздейства оттатък пълномощията си.

“Това, че господин Пеевски получи опция презз ГЕРБ да се пробва да се намесва в процеса на ръководство на страната, беше проблем, който ние констатирахме от самото начало. Опитвахме се по всевъзможен метод да му противодействаме. Когато стигнахме до въпроса за попълване на регулаторите и правосъдната власт, избухна абсурдът и настъпи разривът точно, тъй като ние отказахме да споделим тази отговорност с Пеевски по метода, по който той си представя”, акцентира Иванов.

Лидерът на “Да, България” обясни, че групата на ПП-ДБ ще поддържа разпоредбите за избор на състав на новата Комисия за противопоставяне на корупцията. Иванов подсети, че неговата политическа мощ неведнъж е призовавала за приемането на разпоредбите за избор на комисията.

“В името на това да бъде получено идващото заплащане по ПВУ, ние ще гласуваме тези правила, само че е ясно, че пълноценна процедура, която да докара до публично безапелационен резултат политически не може да се случи в тази предизборна ситуация”, заключи Иванов.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР