Nissan съобщи, че печалбата му е нараснала повече от 10

...
Nissan съобщи, че печалбата му е нараснала повече от 10
Коментари Харесай

Печалбите на японския автомобилен производител Nissan се увеличават със силни продажби, благоприятни обменни курсове

Nissan заяви, че облагата му е повишена повече от 10 пъти през последното тримесечие по отношение на миналата година, увеличена от слаба японска йена и мощни продажби на коли по света

От ЮРИ КАГЕЯМА AP бизнес публицист 9 ноември 2023 година, 5:12 ч.

ТОКИО -- Печалбата на Nissan се усили повече от 10 пъти през юли-септември по отношение на година по-рано, подтикван от слабата японска йена и мощните продажби на коли по света.

Японският авто производител, единен с Renault SA от Франция регистрира облага от 190,7 милиарда йени (1,3 милиарда долара) през последното тримесечие по отношение на 17,4 милиарда йени през миналата година. Тримесечните продажби скочиха с 25% до 3,15 трилиона йени (20,9 милиарда долара), оповестиха от компанията в четвъртък. модели и спортни коли Rogue, получи стабилен подтик от слабата йена, както и японските му съперници Toyota Motor Corp. и Honda Motor Co.

Слабите йената като цяло оказва помощ за резултатите на японските експортьори, като покачва цената на приходите им в чужбина, когато се обръщат в йени. Щатският $ се търгува на към 150 йени в последно време, по отношение на равнищата от 130 йени и 140 йени предходната година.

Единственият районен пазар, където продажбите на Nissan изпитваха компликации, беше Китай, където търсенето на електрически транспортни средства е мощно. Японските производители на коли изостават в предлагането на електрически транспортни средства с акумулатори или BEV.

Nissan, основан в пристанищния град Йокохама, увеличи прогнозата си за облага за цялата фискална година до март 2024 година до 390 милиарда йени (2,6 милиарда долара). Това е повече от по-ранна прогноза за 340 милиарда йени (2,3 милиарда долара). Тя е спечелила близо 222 милиарда йени през миналата фискална година.

Нейният основен изпълнителен шеф, Макото Учида, сподели, че компанията играе на догонване, изключително в Китай, със мощен BEV оферти, планувани за втората половина на 2024 година

„ Това ни слага на път към реализиране на нашите цели и реализиране на резистентен напредък “, сподели той.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > За първата половина, макар че продажбите на коли на Nissan в Китай се сринаха с 34% по отношение на година по-рано, те набъбнаха с близо 11% в Япония, 40% в Северна Америка и 19% в Европа.

Nissan резервира прогнозата си за продажбите си за годината до март 2024 година непроменена на 3,7 милиона автомобила, по отношение на 3,3 милиона продадени автомобила през миналата фискална година.

Японско-френският алианс Nissan-Renault имаше своите възходи и падения. Карлос Гон, изпратен от Renault да управлява катурване в Nissan, беше изпълнителен шеф до ареста му в Япония в края на 2018 година по разнообразни обвинявания за финансови нарушавания.

The алиансът, който включва и по-малкия японски авто производител Mitsubishi Motor Corp., беше припрян да загърби абсурда с Ghosn. Гон, който в този момент живее в Ливан, откакто се отхвърли от освобождението си под гаранция в края на 2019 година, споделя, че е почтен. Ливан няма контракт за екстрадиция с Япония.

___

Юри Кагеяма е на X, някогашен Twitter https://twitter.com/yurikageya

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР