Нискотарифните авиокомпании Ryanair и easyJet са отправили необвързващо предложение за

...
Нискотарифните авиокомпании Ryanair и easyJet са отправили необвързващо предложение за
Коментари Харесай

Ryanair и easyJet искат да купят Alitalia

Нискотарифните самолетни компании Ryanair и easyJet са отправили необвързващо предложение за покупка на италианската авиолиния Alitalia. Това заяви икономическият вестник „ Ил Соле 24 Оре “.

Alitalia има съществени финансови проблеми. Обявяването на неплатежоспособност през април бе предотвратено, с помощта на отпуснатия от италианската страна заем. Въпреки това, държавното управление в Рим не желае да национализира концерна и по тази причина търси покупател, който да придобие цялата компания.

Срокът за отправяне на необвързващи предложения за покупка изтече в петък. Ирландският авиоконцерн Ryanair е отправил такова предложение, съобщи финансовият му шеф Нийл Сорахан. Припомняме, че шефът на нискотарифния водач показа през юни, че в случай че от Ирландия решат да влагат в Alitalia ще се стремят към мажоритарен дял.

Италианското държавно управление започва процедурата за продажба на банкрутиралата авиолиния още през май. По това време е било назначено краткотрайно управление, което да показа нова тактика за развиване. Според данни на вестник „ Ил Соле 24 Оре “ то е получило 13 оферти за покупка на Alitalia.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР