Нискотарифната авиокомпания Изиджет (Easyjet) съобщи, че е била принудена да

...
Нискотарифната авиокомпания Изиджет (Easyjet) съобщи, че е била принудена да
Коментари Харесай

Изиджет отмени стотици полети заради случаи на коронавирус

Нискотарифната самолетна компания " Изиджет " (Easyjet) заяви, че е била принудена да анулира някои полети до и от Англия, откакто нов скок на случаите на ковид я изправи пред по-високи от естествените равнища на заболеваемост измежду личния състав, съобщи Ройтерс.

Англия, която по-рано през годината отстрани всичките си ограничавания, наложени поради пандемията, означи нов скок на заболелите през последните седмици - счита се, че един на всеки 13 души е бил инфектиран през седмицата, приключила на 26 март, което е най-високата заболеваемост от началото на пандемията.

Докато равнищата на хоспитализация във Англия са много под пиковете от 2020 година и 2021 година, редица компании оповестяват за спирания на услугите, в това число на летищата, заради нуждата техни чиновници да си останат вкъщи .

" Изиджет " съобщи, че е подхванала дейности за намаляване на разстройствата посредством набиране на спомагателни екипажи, които да са в подготвеност при потребност. Въпреки това компанията е била принудена да анулира някои полети и да сплоти други.

" Извиняваме се за неудобството, породено на пасажерите от засегнатите полети ", се споделя в изказване на компанията.

Авиопревозвачът се е свързал с клиентите си и им е дал варианти, в това число наново запазване за различен полет , приемане на ваучер или цялостно възобновяване на сумата, се показва още в изказването.

" Изиджет " анулира към 60 планувани полета до и от Англия през днешния ден от общо към 1645 по разписание. От уикенда анулираните полети са над 200.

Водещият английски авиопревозвач " Бритиш еъруейз " (British Airways) също анулира дребен брой от полетите си през вчерашния ден.

Хората с позитивен тест за ковид към този момент не би трябвало да се самоизолират, само че фирмите ги поучават да си останат у дома.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР