Ниските заплати и многото отговорности са причина за недостиг на

...
Ниските заплати и многото отговорности са причина за недостиг на
Коментари Харесай

Марияна Николова се оплака от липса на кадри в МОСВ заради ниски заплати

Ниските заплати и многото отговорности са причина за дефицит на фрагменти в Министерството на околната среда и водите , уточни на днешния парламентарен надзор Марияна Николова, заместител министър-председател по икономическата и демографската политика.
Тя отговори на въпрос на народния представител Джевдет Чакъров по отношение на заплатите на администрацията в Министерството на околната среда и водите.
Средната заплата в Министерство на околната среда и водите е 1167 лв., а по данни на Национален статистически институт междинната заплата в другите министерства е 1426 лв. . Това е причина и за високото текучество на експерти и сложното намиране на специалисти, уточни Джевдет Чакъров.
Средната заплата в Министерство на околната среда и водите е сензитивно по-ниска за младите специалисти и на тези с невисок сан. При индексацията на заплатите през 2019 година са получили нарастване сред 20 и 80 лв., което ги кара да напущат структурите на Министерство на околната среда и водите.
Нужни са 110 хиляди лв. месечно с цел да могат чиновниците в Министерство на околната среда и водите да реализират равнищата на възнаграждение в другите администрации, уточни Николова.
Щатният личен състав на министерството е непълен за функционалностите които той извършва . За първото тримесечие в централното ръководство на ведомството, са напуснали 6 % от чиновниците, сподели още Николова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР