Ниските нива на антитела или липсата им при преболедували Covid-19

...
Ниските нива на антитела или липсата им при преболедували Covid-19
Коментари Харесай

Руски академик: Липсата на антитела при преболедувалите не е знак за отсъствие на имунитет към Covid-19

Ниските равнища на антитела или неналичието им при преболедували Covid-19 не са доказателство за неявяване на имунитет към болестта, съобщи акад.Виталий Зверев от Руската академия на науките, който е теоретичен началник на института по ваксини, представен от ТАСС.

" При пациенти, прекарали Covid-19, от време на време даже в тежка форма, равнището на антитела може даже да не може да се регистрира или да е доста ниско. Но клетките на паметта намират причинителя на болестта, а това е знак, че при наново попадане на антигена, организмът ще отговори, както би трябвало. Имаме няколко пациенти, които са прекарали Ковид-19 и са изгубили изцяло антителата си към него, месец по-късно се заразяват, само че нито един от тях не се разболява под никаква форма. При тях се появиха още веднъж антитела в доста по-висок титър, в сравнение с незабавно след болестта ", сподели Зверев.

Според него това значи, че повторното попадане на антигена незабавно се задействат Т-клетките, които предотвратяват развиването на болестта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР