Ниските доходи, липсата на работа и лошото качество на здравеопазването

...
Ниските доходи, липсата на работа и лошото качество на здравеопазването
Коментари Харесай

Основните проблеми пред България: Ниски доходи, безработица, лошо здравеопазване

Ниските приходи, неналичието на работа и неприятното качество на опазването на здравето са трите най-често посочвани казуса от българите в ново проучване, извършено и финансирано от Центъра за разбори и маркетинг измежду 821 пълнолетни жители на страната.

На въпрос за изброяване на главните проблеми, с които се сблъсква страната през днешния ден, 66,9% загатват приходите, 41,6% - безработицата, а 39,5% - опазването на здравето. Следват корупцията (по високите етажи и тази от ежедневен характер), престъпността и демографската рецесия.

Прави усещане, че бежанците и мигрантите, страховете от чието наличие у нас е в основата на реториката на ред български партии, в действителност са посочени като действителен проблем от едвам 9,8% от хората. Почти два пъти повече виждат опасност за страната ни в нивото на просветителната система, която други проучвания неведнъж са показвали, че създава неподготвени за живота младежи, които елементарно се поддават на операции, включително – и от ксенофобски темперамент.

Друг любопитен резултат от проучването е, че едвам една четвърт от интервюираните поддържат абсолютно отпадането на отминалостта на обвързваните с приватизация закононарушения – ход на ръководещите, в който опозицията и някои специалисти видяха популизъм и търсене на инструмент за политическа разпра.

Цели 31,6% считат проверката на раздържавяването за неправилно решение, „ тъй като това нарушава правилата на правовата държава”. Други 21% показват, че отминалостта за приватизационните покупко-продажби може да отпадне, само че единствено в случай че същото се случи и с концесионните покупко-продажби и публичните поръчки, „ родили” кавги с привкус на политическа корупция в по-ново време.

Изследването демонстрира отрицателни настройки към вицепремиера Валери Симеонов. С голяма преднина (19,1% против 2,1%) той води пред Цецка Цачева в класацията на министрите, правещи гафове. Личният му рейтинг към този момент е 20.1% доверие против 69,5% съмнение, с което се приближава до обичайно неодобрявания отвън електората си Волен Сидеров.

В разногласието на Симеонов с медиите над 50% от жителите са твърдо на страната на публицистите, а единствено 18% - на вицепремиера. Повече от половината запитани считат, че поради свадите той би трябвало да подаде оставка. Като цяло, единствено 2,4% от запитаните дават отлична оценка на държавното управление, до момента в който близо една трета са безапелационни, че то се оправя неприятно.

При избори през днешния ден „ Обединени патриоти” губят 3% от резултата си от март и Движение за права и свободи ги изпреварва на третото място. Реформаторският блок би влезнал на мястото на „ Воля”, която едвам се задържа на прага за държавна дотация от 1%. Въпреки активизацията си, новата националистическа партия „ Възраждане” още е надалеч от дори % поддръжка.

И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия биха спечелили от избор през днешния ден – надлежно, 3,9% и 4,5% повече от взетото на избори.

Какво чакат българите от идното европредседателство? Малко над 8 на 100 се надяват на повече вложения и средства от еврофондовете, 12,9 на 100 – по-добър имидж, 4,6 на 100 – стабилизиране и повече приходи. Преобладаващ отговор с 23,4% обаче е „ Нищо”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР