Ниска кръвна захар - това е един от термините, които

...
Ниска кръвна захар - това е един от термините, които
Коментари Харесай

12 симптома на ниска кръвна захар, които не трябва да пренебрегвате

Ниска кръвна захар - това е един от термините, които всички сме чували, само че не знаем доста за него. 

Какво съставлява ниската кръвна захар?

Ниската кръвна захар, известна още като хипогликемия, е положение, обвързвано със спад в равнището на глюкозата в кръвта под нормата, съгласно National Institutes of Health, написа електронното издание self.com.

" Хората, които са най-застрашени от хипогликемия, са тези с диабет, изключително пациентите, приемащи медикаменти за намаление на кръвната захар (включително инсулин) ", споделя доктор Дийна Адимулам (асистент по ендокринология в Медицинския факултет Icahn в Маунт Синай).

Други редки положения, в това число хормонални дефицити, чернодробни и бъбречни нарушавания и тумори на панкреаса, могат да причинят хипогликемия.

" Напълно здравите възрастни също може да се сблъскат с ниска кръвна захар, в случай че са гладували или в случай че упражняват, откакто не са яли известно време ", споделя доктор Адимулам. Тя добавя, че е малко евентуално признаците на ниска кръвна захар да се проявят без диабет.

Въпреки това хипогликемична офанзива е съществено положение и сигнален знак, че нещо не е наред в тялото.

Какви са признаците и признаците на ниска кръвна захар?

Ранните предупредителни признаци нормално са неспецифични, споделя доктор Адимулам.

1. Треперене или чувство за уязвимост

2. Умора

3. Чувство на замаяност или изнемощялост

4. Раздразнителност

5. Чувство на тревога

6. Главоболие

7. Изпотяване

Има и няколко по-сериозни признака за ниска кръвна захар, които се демонстрират при нескончаем спад на равнищата на глюкозата и при понижаване на способността на мозъка да действа вярно.

" В този случай може да изпитате тежки когнитивни признаци ", споделя доктор Адимулам. Тези признаци несъмнено са признаци на незабавна обстановка и могат да включват:
Как да се отървем от скритата захар в тялото ни
Захарта е измежду най-вредните съставки за човешкия организъм. Тя участва в съвсем всяка храна и е мъчно да я ограничим. Прекомерната уп...
Прочети повече
8. Неразбираема тирада

Според специалистите от клиниката Майо, неразбираема тирада, която се появява при хипогликемия, може да ви накара да изглеждате като човек в нетрезво положение.

9. Замъглено зрение

Замъгляването на зрението единствено по себе си е признак на диабет.

10. Объркване

Тъй като мозъкът ви е лишен от глюкоза, който е главен източник на сила, мисленето става по-трудно, изяснява доктор Адимулам.
Този на ниска цена артикул прави чудеса с кръвната захар
Един от най-важните аспекти в лекуването на диабета е контролът на кръвната захар. В това отношение диетата играе значима роля. Според ек...
Прочети повече
11. Гърчове

При тежките стадии на хипогликемия е допустимо да се появят гърчове.

12. Припадъци

" Ако хипогликемията е продължителна и дълго време не се лекува, допустимо е да загубите схващане ", споделя специалистът.

При хипогликемичен припадък се предлага потреблението на храна или напитка със захар, която бързо ще се преработи от тялото ви.
Ако имате диабет, евентуално вашият доктор ви е предложил за облекчение на хипогликемията да консумирате плодов сок или закуска със захар, или ви е предписал банкет на глюкоза. Трябва също по този начин да следите деликатно равнищата на кръвната си захар, с цел да предотвратите техния спад.

Комбинацията от ябълка с фъстъчено масло също е добър вид, поучава доктор Джесика Кординг от Ню Йорк.
Суперхраната, която смъква кръвната захар с 39%
Диабетът е животозастрашаващо положение, породено от липса на инсулин или инсулинова дисфункция, което води до хронично високи ни...
Прочети повече
Ако забележите, че неразположенията при вас се демонстрират известно време след последното ви хранене и отшумяват след потреблението на храна, преразгледайте диетата си.

„ Забелязвам, че това се случва по-често при хора, които се пробват да ядат по-малко “, споделя доктор Кординг. 

За надзор на кръвната захар тя предлага уравновесено хранене с по-големи порции.

Ако при вас се демонстрират постоянно признаците на ниска кръвна захар, консултирайте се с вашия доктор, с цел да сте сигурни, че нямате медицински проблем.
Лечението на ниска кръвна захар зависи от повода за това положение. Необходимо е първо да се назначи кръвен тест. Резултатите от него ще насочат към диабет или друго здравословно положение.

Но в случай че към този момент сте диагностицирани с диабет и изпитвате хипогликемия по-често, консултирайте се с вашия доктор.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент! Предоставената е нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за самодиагностика или самолечение!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР