Нищо не налага планирането и въвеждането на нови рестрикции, свързани

...
Нищо не налага планирането и въвеждането на нови рестрикции, свързани
Коментари Харесай

Връщат брифингите на противоепидемичния щаб. Засега - веднъж седмично

Нищо не постанова планирането и въвеждането на нови рестрикции, свързани с пандемията от COVID-19. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на среща в Министерски съвет днес със здравния министър проф. Костадин Ангелов, финансовия министър Кирил Ананиев, членовете на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и проф. Тодор Кантарджиев, както и шефа на Столичната РЗИ.

Министър-председателят обаче разпореди да се възобнови практиката за даване един път седмично на медиите на настояща информация за епидемиологичната обстановка у нас на брифинги с оглед и на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции.

Борисов особено акцентира, че не се обмисля още веднъж да бъдат поставяни КПП-та на входовете на регионалните градове – мярка, която бе въведена в пиковите дни на инфектираните от новия ковид в страната, само че след анулацията ѝ продължи да циркулира информация, че ще бъде приложена наново. Не се възнамерява и въвеждане на нови ограничавания.

По думите на Борисов ограниченията 60:40 и 80:20 са запазили близо 300 хиляди работни места. „ На първо място ни е значимо здравето, на второ – да запазим стопанската система да работи “, означи той.

290 са случаите на новозаразени с COVID-19 у нас за последното денонощие при направени 4859 PCR теста. В болница са настанени 744 пациенти, от които 30 са в интензивни отделения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР