“Нищо на този свят не може да ви притесни толкова

...
“Нищо на този свят не може да ви притесни толкова
Коментари Харесай

Прекаленото мислене ни създава проблеми

“Нищо на този свят не може да ви тормози толкоз доста, колкото личните ви мисли. ”

Нямате и визия какъв брой са правилни тези думи. Ние не осъзнаваме доколко разрешаваме на личните ни мисли да унищожават връзките ни с другите и живота ни, написа Profit.bg.

За премислянето прекомерно доста на нещата няма нито диагноза, нито лек, само че един път станете ли жертва, ще са ви нужни доста старания и воля, с цел да не му позволите да унищожи вашето богатство, написа Танзийла Сария в Read Unwrittten. Премислянето в най-простата си форма е прекомерното размишляване по даден проблем, до момента в който в това време човек губи фокус от огромната картина. Накратко, то води до основаването на проблеми, който на процедура не съществуват.

Ето 10 казуса, които единствено тези, които премислят прекомерно доста нещата, ще схванат:

1. Планирате повече, в сравнение с действате. Ние планираме доста неща в главите си, само че в последна сметка изпълняваме доста малко от тях. Вместо да прекарваме толкоз доста време в обмисляне, би трябвало да отделяме време и да изпълняваме нещата.

2. Притесненията са по едно и също време наш зложелател и най-хубав другар. Притесненията са нещо като пелена, която ни защищава. Те ни карат да продължаваме напред и са непрекъсната част от нашето схващане. Това е един от най-големите проблеми на прекомерното премисляне на нещата. Притесняваме се за проблеми, които нямат отношение и които могат или не могат да се появят в бъдеще.

3. Идеята, че може да сме щастливи, ни плаши. Ние сме привикнали толкоз доста да се концентрираме върху отрицателните неща и проблемите, че несъразмерното благополучие ни кара да се усещаме неспокойни. То ни дава чувството, че нещо следва да ни се случи или че ще прецакаме нещата по един или различен метод. Не че не желаеме да сме щастливи, просто усещаме, че забравяме нещо значимо, когато сме щастливи.

4. Трудно резервираме връзките си с сътрудниците. Имаме податливост да прогонваме сътрудниците си с помощта на несъразмерните ни разбори. Човек би трябвало да е доста мощен, с цел да ни изтърпи и това е при положение, че този човек желае да бъде с нас преди всичко. Част от упоменатите нагоре терзания е непрекъснатото слагане на нещата под подозрение и за злощастие, това подозрение са настанява и в нашите връзки.

5. В очите на другите изглеждаме като несигурни. Тъй като в главите си постоянно вършим от мухата слон, непрекъснато имаме потребност да бъдем уверявани за най-различни неща. Така в очите на другите изглеждаме несигурни и нуждаещи се, въпреки и да не сме.

6. Спането не е елементарно, когато мислите в главата ни непрекъснато препускат. Времето за лягане е когато нашият мозък работи изключително. По това време можем да седнем и да проучваме всички международни проблеми. По тази причина мъчно заспиваме, което пък унищожава настроението ни на идващия ден. Ние също по този начин премисляме прекомерно доста обстоятелството, че не спим, което ни вкарва в един ужасяващ цикъл.

7. Не стопираме да повтаряме в главата си най-различни произшествия, още веднъж и още веднъж. Някакси имаме възприятието, че колкото повече повтаряме разнообразни произшествия в главите си, толкоз по-голяма изясненост ще получим по съответния въпрос. Чувстваме като че ли ще си спомним за някаква детайлност, която преди този момент сме не запомнили, което пък ще ни накара да се почувстваме по-добре. За страдание се случва тъкмо противоположното и ние пропадаме все по-дълбоко в пропастта на прекомерното премисляне на нещата. Да не започваме даже да приказваме за засрамващи моменти от предишното. Можем да мислим за тях в продължение на десетилетия.

8. Губим връзка с сегашното, до момента в който се тормозим за предишното и за бъдещето. Толкова сме угрижени за това по какъв начин да изправим нещо от предишното или по какъв начин да подобрим бъдещето си, че губим връзка с сегашното. Никога не можем да се насладим на момента, тъй като до момента в който излезем от нашата зона на прекомерно премисляне на нещата, сегашното е изтекло през пръстите ни като пясък.

9. Никога не сме сигурни за нищо. Понякога просто знаете дали става въпрос за човек или за нещо друго. Този, който премисля прекомерно доста обаче, ще се накара да намерения нещо друго и ще стартира да се съмнява в себе си. Дори и когато сме безусловно сигурни за нещо, ние можем да убедим сами себе си в противното.

10. Просто не можем да оставим нещата да се случват, както са. Единственият метод човек да е благополучен е като не разрешава на разсъдъка си да завладява живота му и е кадърен да оставя нещата да се случват по този начин, както са. Всички вършим неточности, а животът не всеки път е розов и прелестен. За нас обаче е доста мъчно да оставим нещата да се случват такаь както се случват и да приемем вярното и грешнотоь без да се опитваме да оправим обстановката. Това, което би трябвало да осъзнаем, е, че би трябвало да създадем избор и че е време да го създадем незабавно. Имаме единствено един живот и би трябвало да го живеем пълноценно, вместо да се тормозим за проблеми, които може да ги има, а може и да ги няма. Така че, когато получите ентусиазъм да премисляте нещата прекомерно доста, си напомнете, че този развой ви унищожава. Той унищожава обстановката, извърта нещата, кара ви да се притеснявате и прави всичко доста по-лошо, в сравнение с в действителност е. Имайте малко религия, оттук насетне нещата само ще се усъвършенстват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР