Nishiyama Onsen Keiunkan е хотел, разположен в японския планински район

...
Nishiyama Onsen Keiunkan е хотел, разположен в японския планински район
Коментари Харесай

Най-старият хотел в света отваря врати преди 1315 години

Nishiyama Onsen Keiunkan е хотел, ситуиран в японския планински регион Акаиши, на към два часа от планината Фуджи. Той е вписан в Книгата на върховете на Гинес като най-стария работещ хотел в света. Отваря порти преди 1315 години и се ръководи от едно и също семейство към този момент 52 генерации.

В момента хотелът, именуван от локалните риокан, предлага 37 стаи за настаняване. Една от главните му атракции са горещите извори, известни като онсен. Те оферират леговище за отмора и релаксация.

Риоканът е обичайно място за настаняване. Първоначално той е основан за пътуващи посетители. Представлява еквивалент на визията на европейците за хотел.

Нощувка в общоприета двойна стая в Nishiyama Onsen Keiunkan коства към 280 евро. Някои стаи разполагат с външна хидромасажна вана и аспект към планината Фуджи, реката и близките пейзажи.
       View this post on Instagram                      
A post shared by drktravels (@drktravels)

В най-стария хотел в света може да опитате достоверна кухня. Ресторантът предлага кухня вид kaiseki, т.е. дегустационно меню с пресни локални артикули и ястия, приготвени с известното месо koshu, типично за префектурата Яманаши.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Architecture Interior Talk Ind (@ait_india)

През 1997 година Nishiyama Onsen Keiunkan е реновиран и осъвременен, с цел да предложи повече комфорт на гостите си. Риоканът обаче съхранява архитектурата и очарованието на своите здания и градини.

Ако желаете да почувствате типичната японска просвета, планирайте да го посетите. Тук през вековете са отсядали самураи, императорски чиновници, шогуни (военни управители) и доста други. Свойствата на термалните води на комплекса са били високо ценени, написа Ей Би Си.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Effendy D. Wirawan (@effendydw)

Nishiyama Onsen Keiunkan се намира в дребното планинско градче Хаякава, заобиколено от Южните Алпи на север и запад, планинската верига Кушигата на изток и планините Минобу на юг.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР