Nintendo of Europe обяви, че затваря своят онлайн магазин eShop“,

...
Nintendo of Europe обяви, че затваря своят онлайн магазин eShop“,
Коментари Харесай

Nintendo затвори своят онлайн магазин в Русия

Nintendo of Europe разгласи, че затваря своят онлайн магазин „ eShop “, считано от 31 май 2023 година или през вчерашния ден. Това значи, че съветските консуматори към този момент няма да могат да вършат нови покупки или да употребяват кодове за евакуиране в eShop. Потребителите със действителен акаунт в Nintendo обаче към момента ще могат да изтеглят още веднъж своето цифрово наличие, защото това е наличие, за което те към този момент са заплатили.

От март тази година електронният магазин на Nintendo е в режим на поддръжка. Това се случи, откакто платежната услуга, употребена от Nintendo спря да приема заплащания в рубли. Това докара и до прекъсване на услугата eShop в Русия. На страницата на електронния магазин беше посочено, че той е „ краткотрайно подложен в режим на поддръжка “. Nintendo не е направила публично изказване по отношение на повода за прекъсването на eShop в Русия, само че се допуска, че то е обвързвано с съветската инвазия в Украйна.

Въздействието върху съветските геймъри

Прекратяването на услугата eShop в Русия ще има голямо влияние върху съветските геймъри, които имат Nintendo Switch. Те към този момент няма да могат да си купуват нови игри или DLC-та за тях от електронния магазин. Не е ясно дали Nintendo ще може да промени решението на доставчика на платежни услуги да стартира още веднъж да приема рубли и да върне eShop в Русия.

eShop е значима част за Nintendo и нейните консуматори в Русия, само че сега геймърите не могат да създадат нищо, с което да трансформират обстановката. Предстои да разберем дали Nintendo ще успее да върне eShop в Русия в бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР