Нинова обясни в какво се състои абсурдът на приетото предложение:

...
Нинова обясни в какво се състои абсурдът на приетото предложение:
Коментари Харесай

Нинова удря и врагове и партньори: По предложение на ГЕРБ и с подкрепата на ПП и БВ, увеличение на минимал...

Нинова изясни в какво се състои парадоксът на признатото предложение: „ Първо, от 1-ви септември следващата година Министерски съвет да дефинира минималната заплата за 2024 година Вторият парадокс - вкараха в минималната заплата думата " брутна " минимална заплата. Това значи, че доста хора в този момент ще получат и по-малко от 710 лева “, разяснява тя пред медиите.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че в минимална брутна заплата от 850 лева влизат клас прослужено време, нощен труд, ексклузивен труд.

 

Всичко това до момента се заплащаше над заплатата, а в този момент влиза вътре. Политическа партия отстраниха клас прослужено време, в този момент да излязат и да го обяснят на хората. Ние ги призовахме няколко пъти да отдръпват тези безумни оферти. Всичко, което направихме дотук, отпътува в канала. Те в този момент да носят отговорност и да се знае от българските жители кой какво е направил. Не всички депутати ощетиха народа. Нашето предложение беше ясно, кристално и чисто - 50% от междинната работна заплата става минимална. Другите доплащания са над това и предлагането да влезе в действие от 1-ви януари 2023 година, изясни Нинова.

Корнелия Нинова изясни какво в действителност значи към минималната заплата да бъде прибавена думата " брутна:: „ Означава, че в минималната заплата се включва клас прослужено време. Ако минималната заплата е 850 лева и човек, който има повече прослужено време би трябвало да извади 250 лева от тях (прослуженото време), действителната минимална заплата ще остане 600 лева, т.е. по-ниска от сегашната “, изясни тя и добави, че до момента минималната заплата е 710 лева и всички тези заплащания са върху тази сума.

„ Ние направихме предложение категорично да се запише, че в тази сума не влиза клас прослужено време, само че те не го одобриха “, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР