Нинова обясни на брифинг какво се готви да направи служебният

...
Нинова обясни на брифинг какво се готви да направи служебният
Коментари Харесай

Нинова: Оставихме 8,5 милиарда лева в хазната, а служебният кабинет се кани да вдигне данъците

Нинова изясни на брифинг какво се готви да направи служебният кабинет: 

" Какво се готви да прави служебният кабинет. Разбираме, че готвят бюджет за следващата година. Очевидно се канят да режат обществените разноски и да заложат повдигане на налози и пробваха през вчерашния ден с анонси в тази посока публичното време. Искам да сме ясни, ние от Българска социалистическа партия за България сме поръчител, че това няма да се случи и в идващия парламент и в идващото държавно управление ". Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг, на който тя отговори на изказванията на служебния министър на финансите Росица Велкова за недостиг в бюджета, предава Нова тв. 

Оставихме постоянна и разрастваща се стопанска система на едно от челните места в Европа, сподели Нинова. 

" Оставихме 8,5 милиарда лв. в хазната. Един милиард и половина остатък. От гласуваните от Народното събрание 10 милиарда дълг са изтеглени 1,5 милиарда Тоест оставихме цялостен запас, остатък и малко теглен дълг. ", сподели Нинова. 

" Какво се случи с тези индикатори за четири седмици. Защо през вчерашния ден Национален статистически институт регистрира, че се срутва показателя за бизнес климата в България с близо 4% ", разяснява водачът на левицата.

" Някой би трябвало да ни отговори от кое място измисли цифрата 11 милиарда недостиг ", прикани Корнелия Нинова. 

" Според нас какво се случва. Първо: съзнателно се основава суматоха и страхове, което е извънредно неприятно за народа, който така и така е толкоз обезпокоен по какъв начин ще изкара зимата, цени, инфлация, приходи и в допълнение съзнателно да си стресираш народа с безусловно погрешни изказвания, че ще има свръхдефицит и ще банкрутира страната, е безконтролно, минимум казано ", разгласи Нинова.

" Второ: госпожа Велкова сподели, че въпреки и в този момент да има остатък, тя призна, че сме оставили подобен. През годините и в ноември месец е имало остатък, само че през декември е имало недостиг. При Борисов до ноември остатъци, през декември той яхва джипката, потегля през страната и през прозореца размяташе едни милиони и остатъкът се стопяваше. Това е моделът Дянков Борисов. С тези внушения, които се вършат, стесняване на разноските, това припомня на това време ", споделя Нинова.

" Трето. Внушават, че нашето държавно управление е водело неразумна политика и надали не с нея ще предизвикаме някакви апокалиптични прогнози за България. ", безапелационна е Корнелия Нинова.

" Четвърто: приготвят публичното мнение за повдигане на налози. Такъв беше един от анонсите на госпожа Велкова ", изясни водачът на Българска социалистическа партия. 

Нинова напомни и за програмата на Българска социалистическа партия за безвъзмездни учебници за учениците от 1 до 12 клас.

" 580 000 деца могат да получат безвъзмездни учебници против 50 милиона ", разгласи Нинова.

" Знаете ли какъв брой костват безплатните медикаменти за деца, които ние социалистите заложихме в програмата и ги има и в бюджета и в този момент до края на годината. Един милион деца могат да получат безвъзмездни медикаменти и това ще коства на бюджета 130 милиона ", добави Корнелия Нинова. 

" Без обществена стратегия и поддръжка на страната, хората няма да могат да преодолеят леко зимата. В увеличаващата се беднотия да вдигнем налози е в действителност груба неточност. С обстоятелства и цифри ще оборваме всяка неистина и опит в предизборната акция да се хвърля тиня върху политиката, която водехме до момента, тъй като с помощта на нея преведохме България и народа си през тежките зимни месеци. Осигурихме работеща стопанска система и постоянни финанси ", безапелационна бе Нинова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР