Нина Стоименова е кандидатът на “Възраждане“ за председател на Сметната

...
Нина Стоименова е кандидатът на “Възраждане“ за председател на Сметната
Коментари Харесай

Нина Стоименова е кандидатът на „Възраждане“ за председател на Сметната палата

Нина Стоименова е претендентът на “Възраждане “ за ръководител на Сметната палата. Те има над 25 годишен опит в областта на одита, административното и финансово право, финансите и финансовия надзор.

Завършила е висше обучение с образователно-квалификационна степен „ магистър “ в Университета за национално и международно стопанство – София и е с добита компетентност „ Маркетинг и мениджмънт “, както и професионална подготовка по счетоводство, финанси и надзор към института за следдипломна подготовка към същия университет.
През последните 12 години е била преподавател в редица институции, университети и организации, като Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, Института по обществена администрация към Министерски съвет и Агенция за икономическо развиване във Варна.

Професионалния си опит стартира през 1997 година като младши специалист в Селскостопанската академия, а от 1999 година до 2004г. минава през позициите старши счетоводител и основен специалист към дирекции „ Финансово-стопански действия “ и „ Маркетинг “. От 2005 година е основен специалист към Държавната комисия за енергийно и водно контролиране, а от 2007 година става основен специалист към Дирекция „ Национален фонд “ към Министерство на финансите. През 2021 година става заместител основен шеф на Главна дирекция „ Стратегическо обмисляне и стратегии за районно развиване “, след което и заместник-министър на районното развиване и благоустройството.
Участва във финансовото ръководство и надзор на средствата по европейски стратегии, в това число свързани с съгласуваност, надзор, одит на вложения и промени по Националния проект за възобновяване и резистентност от януари 2022 година до момента.
Член е на Института на вътрешните инспектори в България, а от 2013 година до 2019 година на работната група към Министерски съвет за битка с нередности и измами при асимилиране на европейски средства.

Въз основа на гореизложеното, от парламентарната група на „ Възраждане “ считаме, че Нина Стоименова има нужните качества да бъде сполучлив ръководител на Сметната палата, както и да работи в интерес за повишение престижа на тази институция и възстановяване на финансовия надзор на обществените средства в Република България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР