Нина Николина подготвя турне с „Магическите гласове на България“, като

...
Нина Николина подготвя турне с „Магическите гласове на България“, като
Коментари Харесай

Нина Николина: Подготвям концерт в родопската теснолинейка

Нина Николина приготвя турне с „ Магическите гласове на България “, като концертите ще бъдат на екзотични места като пещерата Леденика, Белоградчишките скали и родопската теснолинейка.

„ Родопската теснолинейка е един от знаците на българския туризъм. Очаквам концертът да е мощно прекарване и ще заснемем филм. С БДЖ обсъждаме детайлите, допускам, че ще е през май или юни “ – показа певицата в " Тази събота и неделя ".

Тя е закърмена с националната музика, тъй като майка й е фоклорист. Музикалния си път Нина Николина стартира с флейта, която обаче толкоз намразва, че се трансферира да учи контрабас.

„ Във Враца живеехме на шестия етаж и всеки ден носих контрабаса до учебно заведение и назад. Отгоре видяно, бях като мравка. Виждаш инструмента, само че не виждаш кой го носи “ – описа Нина Николина.

„ Опитвам се да предавам традициите на дъщерите си. Когато Валентина беше дребна, даже плачеше и не искаше да слуша национални песни. Сега децата са огромни и идват на мои концерти, интересуват се. Голямата свиреше на пиано, само че се отхвърли “ – показа певицата, която на 16 април ще има концерт в София.

Според нея в националните песни има митове и басни, които носят поука даже и за днешните времена.

Целия диалог можете да чуете във видеото горе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР