Нима не е възможно извънземният живот, който толкова неистово търси

...
Нима не е възможно извънземният живот, който толкова неистово търси
Коментари Харесай

Нима извънземният разум е навсякъде?

Нима не е допустимо извънземният живот, който толкоз неистово търси човечеството, да е публикуван на всички места?

Учен от Колумбийския университет счита, че рационалният живот от други светове евентуално се е разтворил във физическия свят и хората не са в положение да го фиксират.

Законите на физиката не са такива, каквито наподобяват. Не е изключено, че Вселената действа с помощта на интелекта на извънземна цивилизация, която е толкоз съвършена, че е поместила себе си в квантова сфера, изчезвайки от привичния за индивида свят.

Калеб Скарф (Caleb Scharf), астробиолог от Колумбийския университет, е стигнал до извода, че съществуването на подобен разсъдък може да позволи доста от великите секрети на Вселената. Например – за какво не можем да намерим свидетелства за извънземен живот?

„ Възможно е животът да се демонстрира освен външно. Може би той е в близост, вграден  в нещо, което ние възприемаме като даденост, той е в близост,  в нашата реалност… С други думи, животът може да е освен в уравненията. Той може да е самите уравнения “, споделя Скарф пред изданието Nautilus.

Подозренията на астробиолога зародили въз основа на сведения за тъмната материя – онази хипотетична форма на материя, която не изпуска и не гълтам електромагнитно излъчване, нито си взаимодейства директно с него, заради което е и невероятно да се следи директно.

Ученият припомня за теорията на софтуерната сингулярност, съгласно която цивилизацията има дарба да „ събере себе си в нови форми “.

„ Ако се отнасяте към цивилизация, която се е научила да кодира другите живи системи в субстрати, всичко, което остава, е да създадете система за предаване на данни от естествената материя в тъмната. Например 3D принтер за тъмна материя “, разяснява Скарф.

По думите му несъответствието сред астрономическите модели и наблюденията на тази форма на вещество свидетелства освен за нейната самородност, само че и за това, че тя е изкуствено манипулирана, написа The Daily Mail.

Активността на скрития извънземен разсъдък също може да стане причина за разширението на Вселената, почнало преди към 5 милиарда години. Възможно е по подобен метод свръхцивилизация да оказва помощ на Вселената да се охлади по-бързо.

Освен това, прибавя Скарф, животът се стреми да не бъде погубен, по тази причина ръководещата пространството форма на живот може да е разкрила аварийна система и с цел да обезпечи своето оцеляване, се е популяризирала в квантовата област, съхранявайки своите данни в пътешестващите по цялата Вселена фотони.

„ Няма да разпознаем напредналата форма на живот, защото тя се намира на всички места и във всичко, което преглеждаме като първороден, натурален свят “, заключава астробиологът.

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР