Никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове.

...
Никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове.
Коментари Харесай

Президентът: Никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове

" Никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове. Наш дълг е да пазим историята си от домогванията на безродници и осквернители. Защото народ, който допусне да изгуби своята памет, е жертван да изгуби и своята независимост.

Надигнаха се гласове да не означаваме днешния празник. Не, ние сме тук с цел да почетем имената на нашите възрожденци, на нашите четници ".

Така президентът Румен Радев се обърна към нацията по време на кулминационната точка на честванията на днешния народен празник - тържествената заря-проверка. Тази година словото му бе извънредно - заради събитието, че в Украйна бушува война, стартирана от Русия.

" Отбелязваме праазника си, когато родината ни приема бежанци, а войната бушува покрай нас. Воюват синовете на два приятелски народа, чиито предци са положили костите си тук ", уточни президентът.

И добави:

" За нас българите тази братоубийствена война през днешния ден е изключително мъчителна ".

След което прикани:

" Затова първият ни апел през днешния ден е да не се поддаваме, да не допусканме ожесточението, което опустошава земите на север, в Украйна, да опустуши и нашите сърца, да влезе в нашия дом. Така, както пореди години, дано и през днешния ден да отворим прегръдки към в сички бедстващи ".

Както преди епохи дедите ни са били признати в Бесарабив, Таврия, Запорожието, Киев, Одеса, Москва Петербург, изброи Радев. И подчера: " Нека бъдем хора ".

Очаквакте подробности
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР