, никой за нищо не го е закачал, колко още

...
, никой за нищо не го е закачал, колко още
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: МС трябваше да е започнал процедурата срещу шефа на ДАНС

, никой за нищо не го е закачал, какъв брой още време трябваше да работи тука несмущаван. Този въпрос зададе водачът на ДСБ, част от обединението ПП/ДБ, Атанас Атанасов в студиото на БТВ. Атанасов е и първият началник на контраразузнаването, който е изгонил съветски шпиони, напомни самият той.

Ролята на ДАНС до момента е била да разпъва чадър над активността на Васиан и по тази причина Атанасов изиска за повторно оставката на шефа на Агенцията.

Първият път,, е поради нарушаването на политическия неутралитет с изказването контра на рецензиите на Кирил Петков. Атанасов напомни и че това не се случва за първи път, като съобщи и че той е бил политически поощрен да направи това. Атанасов не уточни непосредствено президентството, само че намекът му бе явен.

" Махането на шефа на ДАНС не е промяна ", отсече Атанасов, съгласно който до момента държавното управление е трябвало да стартира процедура по отстраняването му. " Това е функционалност на Министерски съвет ", съобщи той.

Атанасов съобщи и че кардинално слага въпроса за това по какъв начин се управляват службите . По конституция това управление е от Министереския съвет и би трябвало директно да следи работата им. " На идващото съвещание на Комисията за надзор на службите ръководителят на ДАНС ще бъде изслушан ", заяви Атанасов.
 Атанасов: Радев брани като Матросов шефа на ДАНС
Атанасов: Радев брани като Матросов шефа на ДАНС

Очевидно имало доста тежка толерантност към съветския шпионаж в България

" Руската православна черква е превърната в оръжие на съветските служби , знае се, че патриарх Кирил е от службите, а . Казусът с Руската черква е извънредно тежък скандал и доста сериозен неуспех на българското контраразузнаване.

Атанас Атанасов разяснява и самодейността за основаване на. ПП/ДБ не възразяват на това, защото желаят бистрота и надзор.

Той отхвърли да става въпрос за ориентиране на евросредства към компании спонсори на ПП/ДБ , а, от кое място е пристигнало напрежението сред сътрудниците в болшинството в Народното събрание.

" В този лист спонсори на ДСБ няма, не мога да давам отговор за спонсорите на други партии. "

Атанасов увери, че средствата от Европейски Съюз няма да бъдат отпуснати без инспекция и надзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР