Никой пенсионер няма да получи по-малко пари от това, което

...
Никой пенсионер няма да получи по-малко пари от това, което
Коментари Харесай

Мика Зайкова съобщи остава ли добавката от 50 лв. към пенсиите

Никой пенсионер няма да получи по-малко пари от това, което е получавал до момента. Добавката от 50 лв. остава.

Това съобщи Мика Зайкова от " ИТН " в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. Зайкова, която взе участие в договарянията за сформиране на кабинет, счита, че пенсионната система в България е мощно дебалансирана. От 2,044 млн. пенсионери 1,5 млн. взимат минималната пенсия, уточни тя.

" Преговорите ми дадоха оптимизъм, тъй като бяха открити допирните точки. България повече не може да бъде без държавно управление. Това е цялостен парадокс ", уточни Зайкова. Ние бяхме разделили политките, по които би трябвало да приказваме, на краткосрочни – до три месеца, средносрочни – до края на идната година и дълготрайни - до края на мандата. Аз имам вяра, че това държавно управление ще има 4-годишен мандат, уточни тя.

Според нея бюджетът за следващата година би трябвало да е действителен – т.е. да има задоволително пари по заложените параметри, и ефикасен. " Основният приоритет е битката със сивата стопанска система. Ако успеем да я свием на ниски равнища за четири години, тогава ще има пари за всичко, кеото предвиждаме. Основното е да няма обири, да няма корупция и да свием сивата стопанска система ", разяснява Зайкова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР