Никой няма основание за радост. Очертава се висящ парламент, при

...
Никой няма основание за радост. Очертава се висящ парламент, при
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Феноменът на изборите е президентската позиция, която е достатъчно силна да се надява на нов служебен кабинет

„ Никой няма съображение за наслада. Очертава се провесен парламент, при който става все по-трудно да се образува държавно управление. Отношенията сред главните политически сили са толкоз изострени, че ще е доста мъчно те да бъдат изгладени. Развитието на войната в Украйна предотврати развиването на русофилска коалиция в България. За хората огромната тематика беше инфлацията. Обществото се поляризира, в резултат на войната в Украйна. Имаше партии, които се пробваха да слагат на карта развиването на България – на Изток или на Запад. Кампанията беше доминирана от този въпрос, от преобладаващи дребни партии, които в същото време подвигаха доста огромен звук “. Това съобщи политологът Огнян Минчев пред Българска национална телевизия. 

„ Видяхме съревнование на твърдите партийни ядра, тъй като периферията не се яви пред урните. ГЕРБ изрично се утвърди като първа първа партия, а Политическа партия се утвърди като политическа мощ, макар че губи 1/3 от гласовете си. Движение за права и свободи се стабилизира, чакаме и гласовете от Турция. Имаме задържане на равнището на Българска социалистическа партия с 10%. Хипотезите за Възраждане, че ще направи възторг, не се потвърдиха, макар че удвоява своя резултат. Имаме един феномен, който не излиза на нашите екрани – на президентската партия или на президентската политическата позиция, която се оказа задоволително мощна, поради на този фрагментиран парламент, да се надява на ново служебно държавно управление ", сподели още Огнян Минчев.

" Поредно служебно държавно управление би било сериозна въпросителна пред оцеляването на българския политически модел. От тази позиция - основаването на държавно управление е въпрос и на самозапазване на тези политици, които не престават да бъдат водещи в България. Не давам огромен късмет за основаването на устойчиво държавно управление, което да ръководи най-малко в границите на идната година, само че то би било израз на възприятие за самозапазване и оцеляване на българската демократична парламентарна система ", добави политологът. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР