Никой няма да нападне България, няма причина, защото ние не

...
Никой няма да нападне България, няма причина, защото ние не
Коментари Харесай

Бивш военен министър: Никой няма да нападне България

Никой няма да нападне България, няма причина, тъй като ние не сме опасност. Освен това България е и член на НАТО. Категорично никой няма да нападне България и това би трябвало да бъде напълно ясно. Това показа в утринния блок на Нова телевизия специалистът по национална сигурност и някогашен боен министър Бойко Ноев.

Той укори страната в закъснението си да извърши бърза рационализация на армията и нужното превъоръжаване, както сториха всички останали страни от Източна Европа, давайки съответен образец с Полша, която подари 200 съветски танка на Украйна, с цел да получи в подмяна нови машини.

На въпрос за какво към България не е била отправена оферта, при която страната ни да съобщи на Украйна остаряла военна техника и да получи по-модерна от НАТО, Ноев уточни като причина " огромното въздействие на путинизма у нас ".

Ние сме преклонили глава, ние се опасяваме, макар че Русия към този момент ни разгласи за зложелател. Просто България е несолидарен и неуверен съдружник на НАТО, изясни той.

По думите му бъдещето на Българската войска " не е в предишното и не е в ремонта на остарялата съветска техника ". Руските оперативни групи са в България, тъй като путинизмът е проникнал във всички пори на българската власт – служби, прокуратура, изпълнителна власт, разяснява още някогашният боен министър.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР