Никой не може да изнудва обществото, независимо колко справедливо е

...
Никой не може да изнудва обществото, независимо колко справедливо е
Коментари Харесай

Мицотакис: Фермерските искания не трябва да нарушават интересите на обществото

" Никой не може да изнудва обществото, без значение какъв брой заслужено е настояването му "


Това сподели гръцкият министър председател Кириакос Мистотакис във връзка с поръчката на фермерите, че ще продължат да стачкуват. Министър-председателят съобщи, че държавното управление може да се откаже от настоящия си „ градивен звук “.

Мистотакис повтори, че разговорът със земеделските производители остава като алтернатива, само че при изискване, че няма да се блокират пътища и да се нарушават груповите ползи на обществото.

" Никой не би трябвало да счита, че дадена обществена група може да бъде третирана преференциално, тъй като може да крещи повече и да показва по-енергично ", сподели той.

Гръцкият министър председател направи сходни забележки на 6 февруари, когато беседва с ръководителя на Гръцко-американската камара Николаос Бакацелос, като акцентира, че през последните четири години земеделските производители са получили 1 милиарда евро аграрни обезщетения, сума, която е доста по-висока от техния принос. Той също по този начин напомни, че тези пари идват от налозите на жителите.

Решението на държавното управление да постави спирачка на настояванията на фермерите е подбудено както от фискалните запаси, по този начин и от нуждата от обществена правдивост, защото резултатите от гръцката стопанска система не могат да бъдат следени единствено от една обществена група, която има силата да упражнява напън с трактори.

Исканията на земеделските стопани включват унищожаване на налога върху дизеловото гориво за аграрни потребности, по-ниски разноски за сила, субсидирани фуражи за добитък и селскостопански хранителни запаси, както и 100% възобновяване на пропуснатите изгоди от добитък и растителни артикули. Те упорстват и за преразглеждане на Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР