Никой не може да даде това на българския футбола, което

...
Никой не може да даде това на българския футбола, което
Коментари Харесай

Никой не може да даде това, което Пенев обещава! И защо представя като факт налудничавите си твърдения и хипотези?

Никой не може да даде това на българския футбола, което Любослав Пенев и Николай Илиев могат да обещаят по време на конференция. След всичко, което изприказваха, нямат никакво право да се сърдят. Негативните мнения са изцяло естествени и естествени. Целта им да се харесат на футболната общност с манипулативни изказвания освен, че не докара до стремежи от тях резултат, а с времето ще придобие противоположен резултат. Накратко казано - ще се обърне против тях. Така се получава, когато човек се пробва да показва за безспорен факт някакви си негови налудничави изказвания и хипотези.

Много държа да бъда свестен вярно и по тази причина дебело наблягам, че е значимо да има конкуренция за властта в БФС. Това ще докара до горещи диспути, конфликт на хрумвания и даване на проект за градивни дейности. Разбира се, образно изложени от интелигентни, възпитани, ерудирани, образовани и потвърдили се специалисти и ръководители. По този метод клубовете ще могат да избират. Колко хубаво звучи, нали?

Лекото отклоняване за момент ни придвижи отвън действителността и ни разреши да се отърсим от всичко избълвано от Пенев и Илиев. Сега още веднъж към суровата реалност, която ни сграбчи в ледената си хватка след брифинга на някогашните играчи. На секундата поражда въпросът кой естествен човек би се доверил на тандема Любослав Пенев - Николай Илиев, откакто още при първото си появяване демонстрираха незаконна непросветеност. Не ми се желае да употребявам и мощна дума като " неистина ". Излишно е, защото бързо бяха опровергани и разкрити. И това са хора, които са покрай футбола, и имат искания за високи постове.

Представяте ли си какво ще се случи, в случай че се наложи да се сблъскат с същинските проблеми и организацията на родния футбол? Те не могат обикновени неща да проучват извън, където е в пъти по-лесно, а какво остава да взимат точни решения, когато са сложени под нечовечен публичен и медиен напън. Всъщност, това не е изненада, защото до момента в никакъв случай не са го правили. Изключваме късото кадруване на Пенев в ЦСКА, което бе разочароващо.
 Любослав Пенев и екипът му с конференция за идния конгрес @@@

Изключваме и втръсналите до болежка клишета за нов стадион и проблемите с развиването на детско- юношеския футбол. Тези манипулативни заучени изречения се популяризират като зараза в екипа на Пенев. Съревновават се по евтина сензационност. Обещание след заричане! Както се споделя - доста звук за нищо. Какво е построил до момента Пенев до този миг? Нищо, кръгла нула!

Дайте да мислим за ново оборудване и да обещаем, а пък като му пристигна времето, тогава ще си блъскаме главите от кое място ще пристигна финансирането. Непрестанно слагаме каруцата пред коня. Ама по този начин ще е до момента в който никой не носи отговорност за думите, обещанията и дейностите си. Любо Пенев не показа съответен проект за развиване на футбола, само че за сметка на това би трябвало да признаем, че си беше назубрил урока. Това с проектите добре се получи - кратковременен, средносрочен и дълготраен, надлежно за три, седем и 10 години. Щом малко се отклони от начертания проект и незабавно гаф след гаф. Не трябваше да го прави.

Разбира се, че развиването на гениите е проблем. Не единствено у нас, а в съвсем цяла Европа. Вижте, че в последно време даже Англия и Италия мъчно изкарват качествени играчи. Има, но са прекомерно незадоволително. Не инцидентно във водещите шампионати е цялостно с чужденци. Няма по какъв начин да не ни прави усещане, че всеки, който кандидатства за някаква служба, визира проблемите с подрастващото потомство.

Пенев даде да се разбере, че е кадърен да включи в деяние всевъзможен тип средства в устрема си към властта. Да ги назовем по този начин - неистините, които излязоха от устата му, пораждат много подозрения по какъв начин тъкмо ще работи на срещите с клубовете, когато няма кореспонденти и камери. Естествено, със съпровода на своите настойници. Щом не го хвана позор да изрича невярни и непроверени изказвания пред цяла България, какво ли ще се случва зад кулисите? Дано Пенев разсее подозренията с дейностите си.

Време е да обърнем малко внимание на миналата конференция на Пенев.

Започваме с най-големия позор. На въпрос дали ще има среща с Левски, с цел да изложи концепцията си, Пенев отговори: " Левски поддържа Михайлов, с тях ли да приказвам? ". Малко по-късно последва ново запитване към някогашния нападател, което гласеше: " Можете ли да назовете един клуб, който ви поддържа? ". Тук Николай Илиев реши да избавя своя приятел и се намеси " авторитетно ". " Левски. Те ще ни поддържат! ". Думите му провокираха съществено удивление, само че той го сподели сякаш в действителност си има вяра. Нищо, че " сините " са на друго мнение. Господа претенденти, вие не си ли говорите? Друг път го правете, с цел да не се оплитате! По този метод се излагате! Така и не разбрахме Левски поддържа или не поддържа Пенев, защото мненията на хората от екипа бяха разнопосочни.

Как да повярваме, че концепцията на Пенев да се кандидатира, е назрявала от дълго време. Ако е по този начин, за какво преди към два месеца стана треньор на дублиращия отбор на Валенсия? Това доблестна постъпка ли беше? Хората му дадоха необичаен късмет, а той единствено по какъв начин им се отблагодари. И в Испания ли всички са толкоз неприятни като тук? Само че в този случай Пенев влезе в ролята на злодея. Ако с него някой по този начин беше се отнесъл, нямаше да му е добре. За тази неточна постъпка, ненапълно може да му служи като опрощение, че просто, когато е приел да води испанците, не е знаел какво ще му се стовари на главата. Очевидно този екип скоро е проведен. Въпросът е от кой и каква е повода Пенев да не може да откаже?

Има и още нещо. Как по този начин до момента в който беше треньор на националния тим, същите хора, които в този момент свиреп нападна, бяха положителни? Сигурно е прав за себе си. Какво да каже откакто неговият екип е прибрал 1,5 млн. швейцарски франка. Да, но в този момент към този момент са неприятни, тъй като го лишиха от тлъстите пачки. Извинявайте, но на това не му ли се споделя лицемерие? Така и не успяхме да разберем мнението на Пенев. Днес са положителни, на следващия ден - зли. Как да имаш има вяра и почит на сходни хора? Могат да те продадат без да схванеш.
 Любослав Пенев и екипът му с конференция за идния конгрес @@@

Направи ли ви усещане какъв брой изкусно Пенев се измъква от въпросите дали има отговорности към банката, които не обслужва? Неглижира обстановката, като че ли това е последното му главоболие. Много бързо тревожните мисли го напущат, изпаряват се като пушек, когато по този начин му изнася. Нека потвърди, че е чист като извади формален документ, с цел да спрат " спекулациите "! Ако беше по този начин, 100 пъти да го е направил.

Не е толкоз огромен проблем персоналните му неуредици с банките. Но когато човек не съумява обикновено да се провежда и управлява приходите си и паричните потоци, по какъв начин счита да се трансформира в сполучлив началник? Навсякъде ще работи безредно, защото не познава друго държание на труд. Ще се мята от едната в другата посока до момента в който го търпят.

Ограничението на чужденци

България е член на Европейския съюз и съблюдава главните му правила, сред които е свободното придвижване на хора. Броят на футболисти отвън Европейския съюз е стеснен. Това предписание е от много години, само че явно Пенев не е осведомен. Всички ще му свалим шапка, в случай че успее да наложи несъгласие на играчи от Европейски Съюз. Със сигурност не е видял, защото явно бе под равнището му да следи родните тимове, когато водеше България, само че очевидно е достигнало до него, че има някакво неодобрение от броя чужденци в нашия шампионат. И хоп, реши да яхне вълната. Пълна излагация! Да не познава обикновените правила! Важното е да обещае, след това ще му мисли. Няма значение, че е жертван на крах, защото Европейски Съюз не разрешава. Той си е приключил работата.

Същото важи и за електронното картотекиране. За да се хареса на гласоподавателите, реши да постанова " напълно нова технология ". На това му се вика немарливост. Да беше се подготвил най-малко мъничко, не е толкоз комплицирано! Нанесоха му тежък удар, защото от дълго време са го изпреварили. Подобен жанр картотекиране действа в българското състезание от 2014 година.

Твърдението за отпуснатите милиони ще го подминем, защото буди смях. Дано някой ден да стигнем до такава степен в действителност да се отпускат толкоз пари за женски футбол. Тогава към мъжкия ще потече златна река. Смешно е, защото това в никакъв случай няма да се случи, само че Пенев още веднъж си приказва наизуст. Ако всички сме като него, занапред нататък би трябвало да умножаваме отпуснатите от УЕФА пари по 15. Защо не, нали фантазиите са безвъзмездни. За страдание футбол не се прави с розови сънища. Нужно е да бъдеш реалист и прагматик.

Що се касае до апела на Пенев към ЦСКА-София да излезе и да каже кой претендент поддържа, може да го тълкуваме по два метода. Първият е, че някой се е отказал от него и го е " хвърлил на кучетата ". Вторият - по умел метод се разграничава, само че единствено за пред света. Разбира се, тук единствено може да гадаем.

За край няколко думи за Николай Илиев, който също като Пенев беше огромен футболист, само че като началник на никое място не се е потвърдил. Когато бе в Левски, не го чухме нито веднъж да насочи някаква рецензия. Да излезе и самоуверено, на всеослушание да приказва за проблемите, с цел да може всички да го чуят. Да открехне вратата и да хвърли светлина върху неуредиците в клуба и като началник от висок сан да разгласи съответни ограничения за реализирането на бъдещи триумфи.

Тогава всичко беше цветя и рози. То си личеше по резултатите. По негово време Левски цъфна и върза. Ама няма значение, всичко е забравено. След като се провали на " Герена ", какво желае? Да му се даде късмет същото да направи и с българския футбол. Вижте единствено какъв модернист бил! Искал да ги компютъризира, но “сините” не прихващали. Хубаво, може и по този начин да е, само че за какво чак в този момент го споделя? Сливи ли имаше в устата до този миг? Или той " оказва помощ " на обичания си тим като акцентира неточностите единствено, когато е отвън клуба.

Такива като него атакуват с една цел. Да окажат напън, който ще им донесе дивиденти. Уредят ли се, стопират и всичко си идва на мястото. Нали щеше да връща Левски на мястото, което заслужава този в действителност огромен тим? Издъни се, само че бързо преглътна горчилката като наведе глава и се скри за няколко месеца, с цел да може хората да не помнят пагубните му дейности. Сега с нови сили ще се хвърли да работи за богатството на родния футбол.

Меко казано недоказани ръководители като него и Любослав Пенев да ръководят? Не, благодаря! Те са инертни, непоследователни, непрекъснато прескачат от клон на клон и не знаят в каква посока да заловен. Има ли гаранция, че на следващия ден на Пенев няма да му писне и отново да стане треньор?

Извинявайте господа, само че няма кой да ви повярва! Това, че сте били огромни футболисти, не ви прави автоматизирано положителни ръководители. Вече не имаме вяра в чудеса. Някой ден може, само че когато се появят верните хора. Доказали се ръководители с безупречна известност и положителни специалисти, които разполагат с нужния потенциал да взимат точни решения. Тогава Борислав Михайлов ще има почтени съперници и ще може да избираме. Докато настъпи този момент по-добре да заложим на най-хубавото за момента - Михайлов, който съумя да извоюва положителни позиции в УЕФА.

На фона на всичко останало, не е по никакъв начин малко достижение, че в националния тим се приказва за футбол, а не за лицензи на БФС и отговорности. Бъдете сигурни, че през идващите четири години рецензиите няма да подминат Михайлов. Разбира се, не трябва да отхвърляме свършената работа. Това обаче не значи, че не би трябвало да бъдем взискателни по отношение на повишението на качеството на футбола, което ще изведе България на огромен конгрес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР