Никой не харесва безличните пространства. По необходимост влизаме в тях,

...
Никой не харесва безличните пространства. По необходимост влизаме в тях,
Коментари Харесай

Kaufland преобразува 8 магазина у нас и налага нов тренд в пазаруването

Никой не харесва безличните пространства. По нужда влизаме в тях, свършваме си работата и по най-бързия метод ги напущаме. Супермаркетите от 80-те и 90-те у нас са характерен образец за такива пространства - сиви, безинтересни безкрайни регали с едни и същи артикули (там, където изобщо ги има...) с разнебитени колички, сновящи сред тях.

Има ги и до през днешния ден и да, извършват главната си функционалност на търговски обекти, само че те могат да бъдат доста повече от това.

Всичко - на едно място

Доказателство са поредните старания на най-големия ритейлър у нас - Kaufland, да трансформира магазините си в самобитни търговски центрове. На процедура това значи отваряне на най-различни партньорски обекти на територията на хипермаркета за облекчаване на потребностите на клиентите. Пазаруване на едно място или One Stop Shopping - както се и споделя концепцията на компанията.

В нейна поддръжка приказват и данните. По данни на Американската асоциация на ритейлърите над 70% от потребителите избират да пазарят на едно място, тъй като това им икономисва време и пари, оказва помощ им да са по-организирани и ги кара да се усещат по-верени в избора си.
 От извършване на покупки към изцяло преживяване: Трансформацията на Kaufland
От извършване на покупки към изцяло преживяване: Трансформацията на Kaufland

Бъдещето на ритейл бизнеса е в разнообразието на артикули и услуги - на едно място и на един паркинг

Българските привички на извършване на покупки също еволюират и към този момент за от ден на ден хора е значимо да могат да отметнат най-вече неща покрай паркинга, на който са оставили колата си. Тук не приказваме единствено за покупки, а и за преживявания.

Така единствено на територията на магазините и паркингите на Kaufland към този момент действат над 500 обекта от 46 разнообразни сектора - аптеки, зоомагазини, дрогерии, магазини за обувки, банкови клонове, места за хранене и така нататък Те имат над 1 млн. евентуални клиенти.
 Kaufland ще изкупи български плодове и зеленчуци за над 38 млн. лева през 2023 година
Kaufland ще изкупи български плодове и зеленчуци за над 38 млн. лева през 2023 година

АгроАкадемия ще приготвя българските фермери за опциите за изкупуване на продукция и трендове в ритейл бранша

" Определено клиентите ни правят оценка това, което получават. Има доста изследвания, които демонстрират, че хората избират да пазарят всичко от едно място. Първо това им икономисва време и пари, само че им оказва помощ също по този начин да са по-организирани и ги кара да се усещат по-уверени в избора си ", разяснява пред Money.bg Петя Владимирова, шеф " Централни отдели " и член на УС на Kaufland България.

Индивидуален метод

Наскоро Kaufland направи поредна стъпка в тази посока като откри с концерт на паркинга на обекта си в столичния кв. " Крива река " street food концепцията си Quartal Station с 9 обекта за хранене, направени от рециклирани корабни контейнери.
 Снимка 615577
Източник:

Проектът, осъществен взаимно с водачите в уличната храна у нас - Quartal, е на стойност от близо 1 млн. лв.. По думите на Владимирова устойчивата идея на кулинарния парк съответствува напълно с ESG политиката на компанията - както от екологична, по този начин и от обществена позиция.
 Екипите на Kaufland и Quartal
Източник:

Екипите на Kaufland и Quartal

Владимирова е безапелационна, че One Stop Shopping концепцията върви ръка за ръка с самостоятелния метод за всеки филиал - къде се намира, какви са неговите гости и какви сътрудници биха били най-интересни за тях. Така последователно всеки един от магазините на ритейлъра заживява личен живот, кореспондиращ със обществената среда на региона или града, в който се намира.

Какво следва

През 2023 година 8 от хипермаркетите на Kaufland ще бъдат осъвременени, ще продължим да разширяваме доста броя и типа на услугите, които предлагаме на клиентите си. Ще продължим да поддържаме и започващи компании - такива сполучливи образци към този момент имаме в наши магазини в София и Варна. Ще продължим, както и до момента да подаваме ръка на български компании, показва още Петя Владимирова.
 Снимка 615579
Източник:

Преди броени дни отвори порти и първият ритейл парк на веригата - в Сандански. На над 5000 кв.м повърхност към съществуващия хипермаркет се появиха още обекти - на производителя на обувки Mat Star, магазин за облекла, играчки и домашни използва PEPCO и българската аптека " Витания ". И трите марката отварят магазини за пръв път в града. Инвестицията във външната ритейл зона е за над 2 млн. лв..
 Kaufland ще влага над 20 милиона лв. в модернизацията на 13 обекта
Ритейлър Nº1 у нас влага над 20 милиона лв. в модернизацията на 13 обекта

Компанията развива своята One Stop Shopping идея с повече артикули и услуги на едно място
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР