Никой не е застрахован, че дрогиран шофьор няма да отнесе

...
Никой не е застрахован, че дрогиран шофьор няма да отнесе
Коментари Харесай

Иван Гешев: Проблемът с пияните и дрогирани шофьори стана пандемия

Никой не е застрахован, че дрогиран водач няма да отнесе наш непосредствен близък или самите нас през днешния ден. Проблемът към този момент е пандемия. Това сподели основният прокурор Иван Гешев по време на семинар с представители на баварската прокуратура в Поморие.

„ Същото е и с тези, които използват алкохол и карат. Ние имаме импортирано предложение още преди две години, само че никой не го интересува. Да чухте една мрежа за опиати да е разрушена в последните месеци или година? Не мога да изземвам пълномощия на други органи - не сформирам актове, не изземвам коли, не проверявам закононарушения. Прокуратурата работи, когато някой разкрие такова ", изясни основният прокурор. 

По думите му политическото закриване на Спецпрокуратурата е довело до цялостна липса на присъди за основни нарушители.

„ През юли 70-80% от СРС-тата, които са се употребили от Спецпрокуратурата, бяха прекъснати, тъй като щяха да са противозаконни след закриването на съда. Става въпрос и за интернационалните следствия с нашите сътрудници. Да сте чули за сериозна незаконна група, която е задържана и е с повдигнати обвинявания? Няма такава ", сподели той. 

„ Нямам право по Конституция да разясня тематиката дали ще вляза в политиката, мога единствено да кажа, че за жалост, нищо не може да се промени без политика ", добави основният прокукор. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР