Никой да не влиза в морето, не пийте вода от

...
Никой да не влиза в морето, не пийте вода от
Коментари Харесай

Трагедия! Двама загинали при потопа в Царево, издирват се други трима

Никой да не влиза в морето, не пийте вода от чешмата, в случай че сте доброволци - свържете се с Кризисния щаб, моли министър председателят Николай Денков

Всички хора от къмпингите и от плажовете са в сигурност. Към момента има сигнали за трима души, които се търсят - две дами и един мъж. Загинали са мъж и жена. Това заяви министър председателят Николай Денков, който взе участие в съвещанието на Кризисния щаб в Царево.  

Следващите 48 часа никой да не влиза в морето - извънредно рисково е и нечисто. Водата не е годна за пиянство, изчакайте идващите ден-два, в този момент използвайте вода от чешмата единствено за битови потребности. 

Доброволците да минат през щаба в Царево, с цел да ги провеждат и да не се основават неприятности при оправянето с вредите. 

Има откъснати мостове към обитаеми места, когато се отдръпна водата, ще бъдат обследвани. 

 Не се чакат основни превалявания към този миг.

Реагирахме при първата опция, в която беше ясно какво може да се направи. Осигурява се вода и храна на бедстващите, сподели министър председателят. 

В този случай става дума за извънредно количество превалявания, което рядко се случва, добави той. 

Има няколко благоприятни условия да се помогне на бедстващите за възобновяване на вредите - 1512 лв. от МТСП и друга помощ, която е до 2500 лева за уреди. Системата е същата

Родителите да са спокойни за децата си, които са били на лагери и зелени учебни заведения - на топло са и са нахранени и подслонени, сподели кметът на Царево Георги Лапчев. Евакуираните хора са над 100, добави той.

В Кости е валяло 330 литра на кв. м, в Царево - 306 литра на кв. м. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР