Николина Ангелкова е назначена за съветник в Министерството на инвестициите

...
Николина Ангелкова е назначена за съветник в Министерството на инвестициите
Коментари Харесай

Николина Ангелкова е назначена за съветник в Министерството на инвестициите в Саудитска Арабия

Николина Ангелкова е назначена за консултант в Министерството на вложенията в Саудитска Арабия. Това заяви самата тя в изявление за bgtourism. Бившият министър на туризма  взе участие във Форума за вложения Турция-Саудитска Арабия. Събитието се проведe в Истанбул, а в него се включиха уважавани водачи и визионери от двете народи.

Тя работи в тясно съдействие с министъра на вложенията на Саудитска Арабия Халид А. Ал-Фалих, както и с Ахмед Ал-Хатиб, министър на туризма, по този начин и с прилежащите отраслови институции. " Към момента сме почнали да осъществяваме редица проекти и начинания в региона на туризма и вложенията, които се надявам да допринесат за позиционирането на Саудитска Арабия като атрактивна дестинация за бизнес и туризъм. За да извърши задачите си за амбициозни промени, залегнали във „ Визия 2030 ", държавното управление на Саудитска Арабия се стреми да насърчи съдействията с непознати пазари и да сътвори благоприятни условия за вложения в разнообразни браншове, измежду които туризма ", сподели тя във връзка бъдещите си проекти.

" Визия 2030 в действителност дава пътна карта за развиването на нови стопански браншове и преход към цифрова стопанска система, учредена на знанието. Реформите имат за цел да диверсифицират саудитската стопанска система от петрола и да основат повече работни места в частния бранш за младото население. В осъществявания на тази тактика се осъществят редица интернационалните събития, част от които бе и икономическият конгрес, и кръглата маса Саудитска Арабия-Турция „ Инвестиционни благоприятни условия в туризма в Кралство Саудитска Арабия ", добави Ангелкова.

По време на диалозите успяхме да съберем на едно място водачи на мнение в туризма и представителите на бизнеса, които получиха опцията да проучат опциите за вложения и разширение на обсега на активността си отвън обичайните за тях пазари, показа усещанията си по отношение на форума.

Бившият министър на туризма показа, че Саудитска Арабия прави вложения в туризма, които досега нямат аналог в света.

" Като част от своя проект „ Визия 2030 ", Кралство Саудитска Арабия има за цел да диверсифицира стопанската система, развивайки точно браншове като туризма. Страната влага в инфраструктура, развлекателни комплекси, исторически забележителности и културни събития, с цел да притегли туристи от целия свят. Сред вложенията в туризма са и имиджовият футуристичен град Неом, увеселителен комплекс на 40 км от столицата Рияд, финансиран с над 10 милиарда $ бюджет, както и редица огромни туристически комплекси. Арабската страна основава туристически артикул, който следва да бъде оценен от целия свят.За разлика от традициите на Европа в туризма и богатото културно-историческо завещание, сега Саудитска Арабия построява съвременна и новаторска туристическа инфраструктура посредством милиардни вложения. Сред тях е планът Diriyah gate, който се намира в историческия квартал At-Turaif, ситуиран североизточно от Рияд и обект от международното културно завещание на ЮНЕСКО. В идващите години Саудитска Арабия си слага за цел да продължи напъните си за развиване на туристическия бранш, в това число отварянето на плана „ Червено море ". Голямо облекчение е, че туристическите визи се издават електронно и безусловно лишава 10 минути. Успехът на туристическия бранш на Саудитска Арабия ще зависи от разнообразни фактори, само че първите и най-важни стъпки са направени ", добави още тя.

Ангелкова показа и усещанията си от срещата сс принца на Кралство Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд.

" Страната ни от дълго време е високо ценена като туристическа дестинация, обичаи и партньорство. По време на срещите ми с принца на Кралство Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, той не един път е споделял, че помни отличните си усещания от тракийското завещание на страната ни и историческите забележителности които закупи по време на визитата си у нас през 2016 година по моя покана тогава ", добави тя.

Ангелкова добави, че България може да притегля туристи от Саудитска Арабия и да им дава незабравими прекарвания, посредством които да запомнят и преразказват за хубостта на страната ни, културното завещание и гостоприемството ни.

Според нея би трябвало д се улесни логистиката за пътешестване, като директни полети и улеснение на визови процедури, могат да подобрят в допълнение опциите за това.

" Разбира се България е доста атрактивна дестинация за туристи от Кралство Саудитска Арабия с опциите, които предлага в региона на културния туризъм, СПА и уелнес, както и за почивка в летните ни и зимни курорти ", добави тя.

Ангелкова споделя, че често  пътува до Кралство Саудитска Арабия в качеството й на консултант в Министерство на вложенията. Впечатленията й за Кралството са добити с посредством редица събития, в които взе участие там на държавно равнище.

Тя описа, че Саудитска Арабия е известна с гостоприемството и топлотата на своите хора. Посетителите постоянно изживяват щедростта и положителното отношение на саудитците, което прави престоя им паметен и прелестен. Страната предлага неповторимо комбиниране от история, просвета, естествена хубост и модерност, което притегля необятен кръг от туристи, както и посредством амбициозните начинания на страната за рационализация, изграждайки инфраструктура на международно равнище – футуристични градове като Неом и съвременни занимания, като град Кидия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР