Николай Танген, който бе избран за ръководител на Норвежкия суверенен

...
Николай Танген, който бе избран за ръководител на Норвежкия суверенен
Коментари Харесай

Този човек има толкова пари, че норвежките банки не могат да се справят

Николай Танген, който бе определен за началник на Норвежкия върховен фонд, има толкоз пари, че норвежките банки не могат да се оправят, съобщи Bloomberg. Норвежките банки не могат да усвоят стотиците милиони долари в брой, които новият основен изпълнителен шеф на фонда би трябвало да подава като част от съглашение, което той подписа, с цел да му разреши да поеме поста.

Николай Танген, който стартира да ръководи най-големия държавен фонд в света предишния месец, се съгласи да ликвидира персоналните си вложения във фондове и да сложи приходите в банкови депозити като част от контракта. Намерението беше да се подсигурява, че някогашният шеф на хедж фондове не е изложен на спор на ползи посредством своите притежания.

Банковите депозити на Танген възлизат на съвсем 8 милиарда крони (1,2 милиарда долара). В Норвегия „ има стеснен брой банки с задоволителен рейтинг и кредитоспособност, които са подобаващи претенденти за държане на персонални банкови депозити от съответния мащаб “, разгласи основаният в Осло фонд. Освен това има огромни и отнемащи време процедури, свързани с разпоредбите за битка с изпирането на пари, които банките ползват при положение на огромни депозити. Танген ще прибегне до различно съглашение, което е в сходство с изискванията на контракта му. Това би му разрешило да пласира положението си в норвежки и задгранични държавни скъпи бумаги с падеж не по-дълъг от 12 месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР