Николай Младенов е намалил цените на млечните продукти в деня,

...
Николай Младенов е намалил цените на млечните продукти в деня,
Коментари Харесай

ДКК: Николай Младенов е намалил цените на млечните продукти в деня, в който е освободен от поста си

Николай Младенов е понижил цените на млечните артикули в деня, в който е освободен от поста си, сподели изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров в предаването “Тази заран ”.

Изпълнителният шеф на държавната млеко-преработвателна компания Николай Маринов беше отхвърлен от поста си, откакто понижи цените във фирмените магазини. Новината бе обявена от самия него в ефира на bTV през вчерашния ден.
“ДКК е притежател на 14 обществени предприятия, които сдружението ръководи по най-прозрачни практики, в това число и на “Ел Би Булгарикум ”. В доста къси периоди, откакто е назначен Николай Маринов на тази служба се привиква съвещание на Съвета на шефовете, на което се взима преждевременно решение, за придобиване на коли за активността на сдружението на не съгласувани цени, от неоторизирани снабдители. Цената е платена авансово и тя е над 1 млн. ”, изясни Венцислав Димитров.

Той акцентира, че сега върви инспекция, само че към момента не са предоставени документи. " Проверката е на база на сигнали, подавани от дългогодишни чиновници от предприятието ", сподели Димитров.

По думите му Николай Младенов не е отхвърлен поради закупуване на колите.

“Работи се с недоказано качество на суровината. Суровината, която идва в преработвателното дружество във Видин е с не потвърден генезис. Седмица след назначението на Борда на шефовете се учредява сдружението, от което се купуват тези нови първични материали, заменен е доставчикът, който има своя опит и документи. Тук се буди подозрение дали се работи в полза на обществената компания, или на частен ”, сподели Димитров.

Той акцентира, че въз основата на отчетите в индустриалния отдел във Видин се стига до заключението, че суровината е некачествена. “Имаме на склад невъобразимо количество суровина, която не може да бъде пласирана. Суровината, която е на склад не става даже за подарък ”, добави Димитров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР