Николай Костов е на Левски, а изборът му беше изненада

...
Николай Костов е на Левски, а изборът му беше изненада
Коментари Харесай

Шанс за поправителен: Николай Костов ще търси успех в "Левски" от втория път

Николай Костов е на " Левски ", а изборът му беше изненада за последователите на отбора. Наставникът получава рядката опция да води сините за повторно, откакто при първия не се запомни кой знае с какво. Костов беше треньор на " Левски " за по-малко от пет месеца през сезон 2011-12 - от ноември до март.

" Левски " разгласи избора му, макар че за любимец за нов треньор беше считан сърбинът Саво Милошевич. Очакваше се някогашният нападател да подпише с отбора, само че това по този начин и не се случи.

В дните преди оповестяването на Костов даже се появиха информации, че Станимир Стоилов може да се завърне отпред на отбора, откакто някогашният треньор, който, се появи на стадион " Георги Аспарухов ", с цел да си купи новия екип на сините и се снима със притежателя на клуба Наско Сираков.

 Николай Костов е новият треньор на Николай Костов е новият треньор на " Левски "

В кариерата си като треньор Костов е водил общо 15 клуба в България, Кипър, Казахстан, Украйна и Русия. В България той е бил треньор на " Добруджа ", " Левски " и " Ботев " (Пловдив). За последно Костов водеше казахстанския " Каспий " през 2022. Най-големият му триумф е извоюваната Купа на Кипър с " Анортозис " през 2002 година

Първият престой на " Герена "

Костов пое " Левски " през ноември 2011 година, когато отборът беше в сложен интервал. Воден от Георги Иванов, който беше и състезателен шеф по това време, отборът имаше осем победи и пет загуби от началото на сезона. С идването си Костов съобщи, че ще напусне незабавно, в случай че някой му се бърка в работата и даде обещание нов " Левски ". " Левски " би трябвало да играе във всеки мач по лидерски. Имам хрумвания и проекти по какъв начин това да стане. Не мога да обещая, че " Левски " ще играе като " Барселона ", само че " Левски " ще играе по лидерски. Аз съм подвластен от играчите и от всички ", споделя на представянето си.
Треньорът изиска футболистите да практикуват, само че единствено две седмици след представянето си сподели, че отборът няма играчи за тези условия. Костов споделя, че спи единствено по 4-5 часа в денонощие, с цел да усъвършенства играта на тима.

Под негово управление сините стартират да печелят и се приближават до " Лудогорец " и ЦСКА. Играта обаче не впечатлява. След следващата минимална победа - с 1:0 против " Светкавица ", треньорът самичък, че с играта си тимът мъчно ще успее.

 Николай Костов: В Николай Костов: В " Левски " срещам единствено ругатни и интриги

Все отново той остава през зимата, само че след подновяването на шампионата напролет се задържа по-малко от месец. След отпадане от " Локомотив " (Пловдив) за Купата на България и загуба от " Миньор " (Перник) Костов самичък афишира, че напуща.

" Левски " не се показва съгласно упованията ми и резултатите, които реализира отборът, не дават отговор на предварителните ми стремежи, когато поемах тима ", споделя треньорът.

Костов си потегля от " Левски " след 11 мача, в който отборът реализира 9 победи и 2 загуби, като има голова разлика 20:6.

Кариерата му продължава в чужбина, а единственият различен български отбор, който е водил по-късно, е " Ботев " (Пловдив) през сезон 2015-16. В Пловдив той също споделя, че задачата му е отборът да играе преобладаващ футбол, само че показва, че тимът не е бил добре квалифициран.

 Шанс за изправителен: Николай Костов ще търси триумф в
© LAP.BG

Задачите през новия сезон

Сега Костов заварва тим, квалифициран и построен от Станимир Стоилов, а почитателите ще чакат по-добро показване.

Сините изпращат чудноват сезон, почнал с отстраняването на в Лигата на конференциите, минал през отпадането от " " и серията от без победа, и допълнен от в управлението и на Стоилов. Сезонът приключи с четвърто и за Европа против " Арда " под управлението на Елин Топузаков, който беше краткотраен ментор след напускането на Стоилов.

Големият въпрос е кои футболисти ще резервира " Левски " и дали ще има огромни изходящи прехвърляния поради тежката финансова обстановка в клуба. за футболисти бяха една от главните аргументи за сред Сираков и към този момент някогашния изпълнителен шеф на клуба Ивайло Ивков.

" Левски " към този момент остава без Филип Кръстев, чийто наем изтече и той се връща в белгийския " Ломел ". Интерес от няколко клуба има към централните бранители Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг, както и към бразилския нападател Уелтън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР