Николай Киров е новият треньор на ЦСКА 1948, обявиха от

...
Николай Киров е новият треньор на ЦСКА 1948, обявиха от
Коментари Харесай

Треньор №1 за 2020 г. пое "ЦСКА 1948"

Николай Киров е новият треньор на " ЦСКА 1948 ", оповестиха от софийския клуб. Преговорите с него се водеха от няколко дни и тази заран той приключи контракта си с " Арда ", където работи от април 2020 година Киров ще вземе със себе си своите помощници Иван Кочев и Атанас Николов.С клуба от Кърджали разтрогнаха също трима футболисти - левият бек Крум Стоянов, бранителят Деян Лозев и халфът Емил Мартинов. Очаква се те също да подпишат с " ЦСКА 1948 ".

Киров ще размени в столичния клуб Мирослав Миндев, който подаде оставка на 27 август, поемайки виновността за слабото показване на отбора от началото на сезона - 1 тъждество и 5 загуби след първите 6 кръга, и последно място в класирането.

" Николай Киров е новият старши треньор на " ЦСКА 1948 ". Специалистът напусна досегашния си клуб " Арда " (Кърджали) и одобри предизвикването да застане отпред на " армейците "... Треньор №1 на България за 2020 година идва в аления лагер с упоритост да наложи отбора измежду водачите в страната и да надгради след мощното показване на ЦСКА през миналия сезон в efbet Лига ", се споделя в известието на " ЦСКА 1948 ".

Назначаването на Киров удостоверява огромните упоритости на клуба, защото това е един от най-успешните треньори у нас през последните години. Киров, който при започване на кариерата си води " Марица " (Пд) и " Спартак " (Пд), пое през 2016 година един от двата огромни пловдивски клуба - " Ботев ". С него печели купата и суперкупата на България през 2017 година, а през 2019 година доближава до край за купата. След назначението си в " Арда " съумява да реализира най-големите триумфи в историята на клуба от Кърджали - край за купата тази година, четвърто място в Първа лига и присъединяване в шампионата Лига на конференцията. Заради триумфите си с " Арда " той е разгласен и за Треньор №1 в България за 2020 година

След привършване на присъединяване в Европа обаче стана ясно, че бюджетът на " Арда " ще бъде мощно понижен. Финансовата рецесия в клуба също е повлияла на решението на Киров да одобри офертата от " ЦСКА 1948 ".

Дебютът на Николай Киров в новия му отбор ще бъде на 12 септември в семейството против " Ботев " (Вр) от VII кръг.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР