Николай и Евгения Баневи са завели дело в Софийския градски

...
Николай и Евгения Баневи са завели дело в Софийския градски
Коментари Харесай

Баневи съдят главния прокурор Иван Гешев и заместниците му

Николай и Евгения Баневи са завели дело в Софийския градски съд (СГС) за морални вреди . Те претендират за 60 000 лева обезщетение от основния прокурор Иван Гешев и петимата му заместници, написа " 24 часа ".

Поводът за това дело е писмото, което основният прокурор и заместниците му изпратиха при започване на годината до всички европейски институции и посолства, в това число и Съединени американски щати.

От държавното обвиняване тогава загатнаха семейство Баневи като част от привлечените като обвинени " български жители, считани от обществото за недосегаеми за правоохранителните органи " и " известни олигарси ".

Според написаното от прокуратурата, те " са виновни за длъжностни присвоявания в изключително огромни размери, довели до банкрут на едни от най-големите индустриални предприятия в България, пране на пари в размер на 1.5 милиарда лв. ; данъчни закононарушения в изключително огромни размери и присъединяване в проведена незаконна група ".

В жалбата си до Софийски градски съд Баневи дефинират квалификациите за тях като погрешни, позорящи и увреждащи обществената им известност , персоналната чест и достолепието им.

Делото се води от юрист Михаил Екимджиев.

Мотивите му са, че със споменаването на имената им в отрицателен подтекст са нарушени техни права, предпазени от Конституцията , Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи и Наказателно-процесуален кодекс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР