Николай Харитонов, депутат от долната камара на руския парламент, се

...
Николай Харитонов, депутат от долната камара на руския парламент, се
Коментари Харесай

Руската ЦИК одобри за участие в президентските избори депутат комунист

Николай Харитонов, народен представител от долната камара на съветския парламент, се е противопоставял на някои от вътрешните политики на Путин, само че не и на съветската военна интервенция в Украйна.

Въпреки че претендентът на Комунистическата партия нормално се подрежда втори по брой гласове, Харитонов не съставлява основна заплаха за Путин, разяснява АП. На изборите през 2004 година той получи едвам 13,8% от гласовете.

Путин има превъзходство в съветската политика, откогато за първи път завоюва президентските избори през 2000 година, напомня Българска телеграфна агенция.

Избирателната комисия предходната седмица утвърди Леонид Слуцки от националистическата Либерално-демократическа партия и Владислав Даванков от партия " Нови хора ". И двете партии като цяло поддържат в Народното събрание законопроектите, подкрепяни от партията на Путин " Единна Русия ".

Миналия месец бе отказана регистрация на съветски политик, призоваващ за мир в Украйна. Комисията отхвърли да одобри номинацията на Екатерина Дунцова от група нейни поддръжници, като се базира на неточности в документите, в това число правописни неточности. Върховният съд по-късно отхвърли жалбата на Дунцова против решението на комисията.

Путин се кандидатира като самостоятелен претендент и щабът на акцията му, дружно с подразделения на ръководещата партия " Единна Русия " и политическа коалиция, наречена " Народен фронт ", събират подписи в поддръжка на кандидатурата му. Съгласно съветското законодателство самостоятелните претенденти би трябвало да бъдат номинирани от минимум 500 поддръжници и също по този начин би трябвало да съберат минимум 300 000 подписа от най-малко 40 района на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР