Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков, известни като

...
Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков, известни като
Коментари Харесай

Отровното трио осъди Караянчева

Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков, известни като „ Отровното трио “, осъдиха дефинитивно някогашната председателка на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ) за непозволено увреждане, оповестява " Euractiv " в правосъдните регистри. А новината бе доказана и от адв. Хаджигенов, който сега пази затворничката - някогашна кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева по дело против страната в Страсбург. 

Караянчева е наказана да им заплати по 1000 лева, като това е непълен иск от 10 000 лева Сега, откакто тримата печелят дефинитивно, те могат да заведат ново дело за по 10 000 лева, по което към този момент ще е потвърдено, че има породена щета.

„ Отровното трио “ даде Караянчева на съд поради нейно изявление от 11 септември 2020 година, в разгара на антиправителствените митинги. По това време тя е ръководител на Народното събрание.

В предаването „ Лице в лице “ по Би Ти Ви Караянчева споделя: „ Олигарси, които финансират онази част от митинга, като „ Отровното трио “; „ Мафия, която финансира митингите “; „ въоръжен митинг “; „ На митинга са хвърчали бутилки със запалителна течност “.

Тримата настояват в желае си, че са свикали митинги и изказванията на Караянчева са откровени лъжи, ориентирани към очерняне на уредниците на митинга. Настояват, че са претърпели болки и премеждия и са уронени престижът, персоналното им достолепие и морал.

Първата инстанция одобри, че изразите „ олигарси, които финансират онази част от митинга, като Отровното трио “ и „ мафия, която финансира митингите “ са обидни.

„ В сегашния случай не се касае просто за отрицателна оценка на личността и държанието на Хаджигенов, Бабикян и Минеков по отношение на активността им по образуване на митингите, а за изрази, директно ориентирани и целящи да уязвят тяхното достолепие. С по този начин употребяваните изрази се основава усещане измежду хората, че тримата са платени от олигарси и мафиоти за да бъде основан безпорядък в страната. Със същите изрази се внушава на феновете, че са организирали митингите, не тъй като смятат и имат вяра в правилата на държавността и демокрацията, а тъй като получават пари “, разгласи съдът.

Пред втората инстанция Караянчева упорства, че употребените от нея изрази не са нито обидни, нито оскърбителен, а съставляват оценка.

„ В жалбата са наведени доводи, че първоинстанционният съд погрешно е приел, че изразът „ олигарси “ нормално има отрицателно значение и че с него се внушава, че тримата ищци са организирали митинга не тъй като имат вяра в правилата на държавността и демокрацията, а тъй като са получили пари “, четем в решението на Софийския градски съд. Караянчева упорства, че е говорила за елементи от митинга, а не за „ триото “.

Съдът приема, че изразите „ Олигарси, които финансират онази част от митинга, като Отровното трио “, „ Мафия, която финансира митингите “ съставляват оценъчни изказвания, които по своята същина са обидни, тъй като са унизителни съгласно господстващия морал. „ Позорността е обективно качество на изказванието и не зависи от субективното отношение на несъмнено лице към казаното за него “, сочат магистратите.

„ Използваните от Караянчева изказвания не са израз на свободата на словото като конституционно обезпечено право, не съставляват отрицателно мнение или оценка на активността на длъжностно лице в границите на политическа полемика. С по този начин употребяваните изрази се основава усещане измежду хората, че ищците са платени от олигарси и мафиоти за да бъде основан безпорядък в страната.

Със същите изрази се внушава на феновете, че ищците са организирали процесните митинги, не тъй като смятат и имат вяра в правилата на държавността и демокрацията, а тъй като получават пари “, изяснява съдът за какво приема изразите за засегнатост, за която Караянчева би трябвало да понесе отговорност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР