Николай Денков и Мария Габриел се срещнаха с Вселенския патриарх

...
Николай Денков и Мария Габриел се срещнаха с Вселенския патриарх
Коментари Харесай

Денков и Габриел се срещнаха с Вселенския патриарх Вартоломей, Радев не успя


Николай Денков и Мария Габриел се срещнаха с Вселенския патриарх Вартоломей. Премиерът и вицепремиерът в оставка разговаряха с Негово Светейшество след опелото на патриарх Неофит.

В днешния ден на печал Вие сте в България и това е високо оценено. Това е декларирал министър председателят Николай Денков по време на срещата с Вселенския патриарх.

„ Неофит постоянно ще остане в сърцата ни, тъй като той въплъщава християнските полезности “, съобщи от своя страна вицепремиерът Габриел.

Негово Всесветейшество Вселенският патриарх Вартоломей е изтъкнал позитивните връзки сред страната и църквата в България, което е за добруването на българските жители.

Мир, единение и сътрудничество – беше посланието, към което се сплотиха всички на срещата. В хода на диалога беше разисквано смисъла на християнските полезности, културният продан, както и засилената поддръжка на българското държавно управление за българската общественост в Истанбул.

Друг акцент в диалога беше руската експанзия против Украйна и почтените жертви и разрушенията, които провокира, се споделя в прессъобщението на държавната пресслужба.

Малко по-рано бе обявено, че президентът няма да се срещне с Вартоломей, както бе планувано авансово.

Поради забавянето в програмата на траурната гала в памет на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски срещата сред президента Румен Радев и Вселенския патриарх Вартоломей се анулира, обясниха от „ Дондуков “ 2.

Вселенският патриарх Вартоломей дойде в България отпред на огромна делегация, с цел да вземе присъединяване в опелото на патриарх Неофит

След заупокойната литургия Вселенският патриарх Вартоломей отслужи опелото на Негово Светейшество българския патриарх. Опелото бе в съслужение с представителите на Поместните православни църкви и с архиереите на Българската православна църква- – Българска патриаршия.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР