Николай Банев остава в ареста, реши днес Апелативният специализиран съд.

...
Николай Банев остава в ареста, реши днес Апелативният специализиран съд.
Коментари Харесай

Апелативният съд остави Николай Банев в ареста

Николай Банев остава в ареста, реши през днешния ден Апелативният профилиран съд. Магистратите гледаха мярката на Банев по негова тъжба.

Той е упрекнат в източване на 1.3 милиарда евро от предприятията, на които е притежател. Част от компаниите той е продал за скрап. Предстои в границите на делото против него да бъдат отворени над 100 банкови сметки на Банев, брачната половинка му Евгения и ръководените от тях компании.

Съдът реши, че Банев може да повлияе на очевидците или да се укрие от правораздаването, защото разполага с задоволително пари за това. Не беше почетено и настояването на отбраната за по-лека мярка за неотклонение заради неприятните условия в ареста, които въздействат на здравословното му положение.

Адвокат Христо Ботев сподели, че още другата седмица ще желаят изменение и на мярка на брачната половинка на Николай Банев. „ Знаете, че Евгения се кандидатира за евродепутат, в този момент оттук насетне пък да забележим нашата страна по какъв начин ще подходи да ѝ обезпечи естествени условия да си организира предизборната акция.

Николай Банев и брачната половинка му Евгения бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура през декември предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР