Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанов,

...
Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанов,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще се явим заедно с Демократична България на евроизборите. Вижте листата

Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанов, Искрен Митев, Христо Петров - Ицо Хазарта, Ива Руйчева, Христо Даскалов, Мирослав Мавров - това са имената, които " Продължаваме промяната " оферират да влязат в общата листа на ПП-ДБ за европейските избори.

 

 

Евролистата на " Продължаваме промяната " бе определена от Общото заседание. Влизаме с ясното схващане, че ще се явим дружно с " Демократична България " на евроизборите. Това разгласи Кирил Петков след двудневното отчетно- изборно Общо заседание на " Продължаваме промяната ".

Относно тактиката за идните избори, Петков уточни, че е наложителна първата позиция на обединението.

 

" Заедно сме мощни и представляваме една общественост. Искаме да сме първа политическа мощ, с цел да покажем, че българският народ стои зад концепцията България да е естествена европейска страна. Можеше до края на годината да влезем изцяло в Шенген и да сме в еврозоната, в този момент просто се отсрочва с няколко месеца ", добави той.

" С огромно наслаждение желая да кажа, че хората зад мен са генералите на смяната, които ще стартират да водят идната акция, които ще водят партията. Заедно обединението ПП-ДБ ще покаже, че България може да бъде естествена европейска страна. Не предадохме правилата си и няма да ги предадем. Вярваме, че бъдещето пред нас ще е по-добро. "

 

" За тези няколко години, откогато " Продължаваме Промяната " влиза и излиза от властта, България е постигнала извънредно доста. Ако вземем последните последните данни на Евростат, наваксването - какъв брой сме богати, по отношение на средноевропейските равнища: 2009 година сме на 44%, 2020 година сме на 54%, 2023 година сме на 64%, по отношение на средноевропейските равнища. Оттук-нататък пътят е явен. Искаме България да стане естествена европейска страна. Искаме тези 64% да станат и над 100 и да сме по-богати от междинните европейци. За тази цел би трябвало да имаме същински регулатори, правораздаване. Мачът да не е авансово виновен ", сподели Асен Василев от своя страна.

 

Асен Василев добави, че има над 600 делегати, 117 организации от цялата страна, които са с " извънредно висок военен дух ". Това, което видяхме е, че за тези няколко години, откогато в действителност „ Продължаваме промяната “ влиза и излиза от властта, България е постигнала извънредно доста, добави Василев.

 

На въпрос дали биха разговаряли с ГЕРБ след изборите, Асен Василев отговори: " С ГЕРБ преговаряхме и работехме до момента в който те подкрепяха посоката на придвижване, сега, в който те се отменаха, видяхте, че отиваме на избори ".

Той акцентира, че за Политическа партия е е значимо България да върви по европейския път.

Ние търсим поддръжка, с цел да се свърши избрана работа, а не търсим поддръжка по някакъв различен симптом. Ако има партии, които са подготвени да застанат зад това България да продължи по пътя към Европа, за това да продължи инвестицията в превъоръжаването на армията, в случай че са подготвени да застанат партиите зад това да продължим да усилваме приходите и да понижаваме неравенствата, в случай че са подготвени да застанат зад това да няма уговорени мачове и състезания в страната, а всичко да е почтено и транспарантно, да имаме естествена правосъдна система – в случай че има естествена прокуратура, естествени регулатори. Всяка партия, която е подготвена в тази посока да придвижи страната, ние ще преговаряме с тях, с цел да може тези стъпки да се случат, добави той.

Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанов, Искрен Митев, Христо Петров - Ицо Хазарта, Ива Руйчева, Христо Даскалов, Мирослав Мавров - това са имената, които " Продължаваме промяната " оферират да влязат в общата листа на ПП-ДБ за европейските избори.

 

Имената са били утвърдени на Националната конференция на " Промяната ", която стартира през вчерашния ден в НДК. Те нямат класификация, защото първо би трябвало да се обсъдят с съдружните сътрудници от " Демократична България ", след което да се подредят в обща листа. По всяка възможност обаче Минчев ще бъде първи.

На конференцията Политическа партия са избрали и нов Изпълнителен съвет.

 

В него влизат съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, акад. Николай Денков, депутатите Даниел Лорер, Калина Константинова, Никола Минчев, Венеция Нецова-Ангова, Христо Петров - Хазарта, Венко Сабрутев, някогашният районен министър Андрей Цеков, кметовете на Пазарджик и Благоевград - Петър Куленски и Методи Байкушев, както и някогашната говорителка на кабинета " Петков " Лена Бориславова. Те бяха показани от Петков като " генералите на смяната ", които ще работят за идващите избори.

" Евролистата беше напълно определена от общото заседание, без предварителни ангажименти и непокътнати места. Това се случи на Изпълнителния съвет, а в този момент и на Националния съвет. Влизаме с ясното схващане, че ще се явим дружно - " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", сподели Кирил Петков.

 

Източник Българска телеграфна агенция, Новини.бг

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР