Никола Илчев е опитен професионалист в областта на електронната търговия,

...
Никола Илчев е опитен професионалист в областта на електронната търговия,
Коментари Харесай

Никола Илчев: В момента Балканите са един от най-динамичните пазари в цяла Европа

Никола Илчев е умел експерт в региона на електронната търговия, прочут със забележителния си принос към растежа на промишлеността в Югоизточна Европа. Като уредник на Balkan E-Commerce Summit , той управлява годишното събитие, което събира специалисти, бизнесмени и запалянковци, с цел да споделят познания, да се свързват между тях и да подтикват нововъведенията в онлайн търговията на дребно. Неговата пристрастеност към поощряване на съдействието и развиването на общността прави Никола авторитетна фигура в света на електронната търговия.

Кои са главните трендове, които дефинират бъдещето на електронната търговия на Балканите, и по какъв начин предприятията могат да ги употребяват, с цел да са в крайник със протичащото се на пазара?

Ставаме очевидци на нападателно развиване на маркетплейс платформите в нашия район. От основно значение за бизнесите ще бъде тактиката за потребление на тези канали, изключително когато приказваме за стъпване на нов пазар. Тези платформи са идеална опция за тест, както на самия пазар, по този начин и за разбиране на продуктовите категории, които даден търговец предлага. Един от най-лесните способи за начало на работа с такива платформи се оказват така наречен мулти-маркетплейс решения, които разрешават на бизнеса да разгласява артикули в голям брой маркетплейс платформи по едно и също време, а по-късно да ръководи продажбите, логистика и заплащанията си на едно място.

Според теб кои са най-големите провокации пред бизнесмените в региона на електронната търговия на Балканите и какви тактики могат да приложат, с цел да ги преодолеят?

Едно от най-големите провокации е неналичието на самочувствие, че бизнеси от нашия район могат да продават своите артикули и услуги на интернационалните пазара. Категорично мога да кажа, че компании от България, Гърция, Румъния и други страни от Балканите, имат прелестни артикули и сигурно са доста конкурентноспособни на западните пазари. Основна тактика, което бих предложил е да се тестват продажби на няколко пазара през добре наложени маркетплейс платформи, а след инспекция на това кои артикули се продават добре, на какви цени и при какви условия, да се започва и личен онлайн магазин на съответния пазар, като се създаде и цялостна тактика за налагане на личния бранд.

Защо лектори от Tik Tok, Meta, Microsoft и Geopost, както и хора от Hepsiburada и BigCommerce ще дойдат в България на Balkan eCommerce Summit?

В момента Балканите са един от най-динамичните пазари в цяла Европа. Това демонстрира и част от проучването на един от сътрудниците на събитието Balkan eCommerce Summit - е-shopper barometer. Всеки от пазарите поотделно демонстрира забележителен растеж в последните години, което прави целия район извънредно прелъстителен за бизнеси от Западна и Централна Европа. Всяка от показаните посредством лектори компании, има интерес да бъде добре показана в района и това е главната причина тези персони да са част от нашия конгрес.

Каква е главната цел на Balkan E-Commerce Summit и какво могат да чакат посетителите от събитието?

Основната цел на събитието е да събере на едно място компании, специалисти и притежатели на бизнеси, в областта на електронната търговия и цифровия маркетинг, да им даде опция да се срещнат и свържат и естествено да научат повече за това по какъв начин могат да продават на интернационалните пазари. Трансграничната търговия е в голям напредък сега и всяка компания, разрастваща онлайн търговия се стреми към това да откри най-малко един нов пазар за своите артикули. Наша съществена задача е да създадем това търсене по-лесно и да дадем подготвени решения на бизнеса

Как Balkan E-Commerce Summit се отличава от други сходни събития в района?

Нашето събитие събира на едно място лектори от най-големите цифрови компании освен от района, само че и в света - Meta, Tik-Tok, Microsoft, Geopost, Pazaruvaj, Kaufland Matketplace и други.
В нашето експо, което е едно от най-мащабните в тази сфера, участват компании от над 15 пазара, щанд до щанд застават директни съперници, които всекидневно не посещават дружно други събития. Предоставяме на всички посетители достъп до особено мобилно приложение, което служи за networking. В него гостите могат да си споделят и вършат срещи по време и след събитието. Издаваме особено списание, съдържащо потребна информация за 12те съществени пазара на Балканите и още забавни изявленията. Към всичко това върви и празненство, в края на първия ден на събитието, на което сме поканили за реализатор една от най-големите звезди на Балканите.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР