Никога няма да проходиш... Цял живот ще си на инвалиден

...
Никога няма да проходиш... Цял живот ще си на инвалиден
Коментари Харесай

Повярвайте! Лекари казаха ужасни думи на Ангел, но днес е същински Херкулес

 " Никога няма да проходиш "... " Цял живот ще си на инвалиден стол "... " Спортът ти вреди "... Тези ужасни думи години наред чува 26-годишният Ангел Андинов. Младежът е диагностициран с церебрална парализа, която по негови думи е породена от лекарска немарливост.

Докторите му поставят тежка присъда - 100% неработоспособен и в никакъв случай да не стане от инвалидния стол. Борбеното момче не се смачква от думите и стартира интензивно да тренира. След доста старания през днешния ден той освен че върви, само че и тренира крепко във фитнес залата. Има визията на актуален Херкулес и впечатлява с изваяното си тяло, съобщава  " България Днес ".

" Първите ми опити за тренировки бяха, като бях на 4 годинки, тъй като единственото, което съм можел да шавам, са били ръцете ми. На 6-годишна възраст дядо ми ме е научил да се набирам на шир и оттогава насетне не съм спирал да упражнявам към този момент 20 години ", споделя за първите си стъпки Ангел.

" Имам 11 интервенции на краката, само че това не ме стопира да преследвам фантазиите си. Тренирах 10 години бокс. Записах се да упражнявам, тъй като не желаех да бъда безсилен. Останалите деца постоянно ми се подиграваха и ме избягваха единствено тъй като бях друг, по този начин в бокса открих лек и най-хубав другар. Тренирах старателно всеки ден, до момента в който в един миг никой не можеше да разбере за казуса ми. Бях момче на 15 години и се биех с мъже по 120 кг. Исках, естествено, да се състезавам професионално, само че с времето разбрах, че в България това не си заслужава. Тогава започнах да упражнявам по-усилено във фитнес залата, тъй като знаех, че там съм добър и няма кой да ми каже не си конкурентен ", споделя още момчето със мощен дух и воля.

Въпреки церебралната парализа и множеството интервенции Ангел съумява да вдигне 60-килограмови тежести с краката си. Отлично се оправя и с щангите, като огромните тежести не го плашат.

" Целта ми не е да се трансформира в културист, а да покажа на хората, че без значение какъв брой е тежка една обстановка, постоянно има излаз. Трябва да бъдете дръзки, смели и в никакъв случай да не се предавате! Искам един ден някой да каже: " Аз мога, тъй като той ми сподели, че може! ". Лекарите ми споделиха, че в никакъв случай няма да мога да вървя! Че няма да мога да спортувам и че спортът ми вреди. Аз им потвърдих какъв брой доста бъркат. Не желая страдание, а хората като мен да схванат, че са мощни! Дори доста по-силни от множеството хора, които се чудят по какъв начин да избягат от действителността ", споделя мотивиращо Ангел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР