Никога не съм твърдял, че сме идеални и безгрешни. Направихме

...
Никога не съм твърдял, че сме идеални и безгрешни. Направихме
Коментари Харесай

Борисов се надява темата за корупцията скоро да отпадне от дневния ред

Никога не съм твърдял, че сме идеални и безгрешни. Направихме нов антикорупционен закон, който дава нови благоприятни условия, и се надявам тази тематика да отпадне от дневния ни ред. По този метод министър председателят Бойко Борисов приключи представянето на на резултатите от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Европейския парламент. Така той отговори на рецензиите на евродепутата от " Зелените " Ска Келер, че страната ни има още какво да покаже в борбата против корупцията, съобщи Actualno.com.

" Смятам, че има проблеми, които не са напълно решени през последните 6 месеца, само че не сте отговорен за това. В други области беше реализиран триумф, най-много във връзка с Западните Балкани ", сподели Келер и още веднъж прикани: " Можете да извършите повече във връзка с корупцията ", прикани тя.

" Поставихме си 4 съществени целта и постигнахме триумфи по всеки един от тях ", съобщи в представянето Борисов. Той напомни думите си от преди 6 месеца, когато съобщи, че страната ни ще работи по градивен и диалогичен метод. " Постигнахме 41 съглашения с Екологичен потенциал от 105, които наследихме ", уточни той.

Като максимален триумф на Българското европредседателство министър председателят уточни вмъкването в дневния ред на Европейски Съюз тематиката за европейската вероятност на страните от Западните Балкани : " Заложихме на това, тъй като разбираме присъединението ни към Европейски Съюз като изискване на по-доброто развиване и сигурността на цяла Европа. Не може да има мир и разцвет на континента до момента в който цяла Европа не бъде обединена ".



" Срещата на върха в София на 17 май оказа помощ на Атина и Скопие да разрешат разногласието за името ", установи Борисов и добави: " Това е исторически миг и достижение, с което всички би трябвало да се гордеем. Следващата огромна стъпка беше предходната седмица, когато Съветът взе решение по кое време и по какъв начин ще стартират договарянията за присъединение на Република Македония и Албания. Разбира се, съглашението за добросъседство сред България и Македония, което даде старта и отворихме тематиката ".

" Заложихме на това, тъй като разбираме присъединението им към Европейски Съюз като условия за по-доброто развиване и сигурността на цяла Европа. Не може да има мир и разцвет на континента, до момента в който цяла Европа не бъде обединена ", регистрира той.

Той се похвали и с възобновяване на разговора с Турция , като добави: " Имаме нулев миграционен напън. Голямо благодаря за поддръжката, която получихме ", съобщи Бойко Борисов.

" На срещата в София се договорихме да се обезпечат спомагателни средства за съгласуваност, 11 транспортни плана за цифрова стратегия на Блаканите, за енергийна съгласуваност, за младежите посредством Еразъм + ", регистрира министър председателят Борисов.

Българският министър председател означи и, че страната ни записва невисок външен дълг, важен банков запас и нулев финансов недостиг. " Показали сме, че сме предан сътрудник и търпеливи по пътя за участие в еврозоната ".

От залата в Страсбург министър председателят изрече признателност на всички механически екипи, преводачи, които са помогнали за сполучливото показване на европредседателството.



" Всяка секунда и минута беше наслаждение да работя с българите ", съобщи от своя страна ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер пред евродепутатите. " Много добре. Прекрасна работа. Благодаря ви за това ", обърна се той към българския министър председател.

Преди изявлението му усещане направи невиждан срив в техническата система за озвучаване в Европейския парламент в Страсбург . Проблемът прекъсна съвещанието на евродепутатите и забави изявлението на Борисов. Проблемът породи малко преди ръководителят на Народното събрание Антонио Таяни да даде думата на българския министър председател.

Още детайлности от доклада на Борисов прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР