Никога не съм казвал, че аз съм най-достойният кандидат за

...
Никога не съм казвал, че аз съм най-достойният кандидат за
Коментари Харесай

Бербатов: Никога не съм казвал, че аз съм най-достойният кандидат за президент на БФС

Никога не съм казвал, че аз съм най-достойният претендент за президент на БФС. Това съобщи Димитър Бербатов в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. Голмайстор номер 1 в историята на националния тим приказва по редица настоящи тематики, измежду които преместването на мача на „ лъвовете “ с Унгария в Пловдив и крещящата потребност от осъществяване на почтен и транспарантен избирателен Конгрес.


Бербатов разяснява изявлението на мажоритарния притежател на Левски Наско Сираков по време на Общото заседание на акционерите в клуба, че „ сините “ са срещу настоящето управление на Българския футболен съюз. „ Той го сподели оня ден. Радвам се, че от ден на ден хора и клубове виждат потребността от тази закъсняла смяна и към този момент се сплотяват и изричат мнение, че това управление е пагубно. Не съм имал диалог с Наско Сираков. Въпросът би трябвало да бъде към него, само че щом той го споделя, това е показателно за ръководството на българския футбол “.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед е удовлетворен от идната среща на Министерството на младежта и спорта с БФС и изключените от системата на съюза клубове. „ Радвам се, че се случва тази среща – клубовете, които са непозволено изключени, ще имат опцията просто да бъдат чути. Ето това е медиаторството, което ММС би трябвало да прави. Държавата може да изслуша двете страни – оттам-нататък, решението е напълно тяхно “, сподели още той и продължи:

„ Държавата би трябвало да бъде във всяка стъпка след това – тя ще бъде главен фактор в инфраструктурата. Но тя няма по какъв начин да работи с тези управленци. Когато се вменява виновност на хора, които по никакъв метод не се отговорни, не можеш да продължиш да търпиш. Да си мълчим ли, какъв брой години чакаме? Всеки си има неговите аргументи, само че ние продължаваме с неизменност – аз към себе си имам верния екип, да, още преди три години – само че ние започнахме, когато съгласно нас беше вярно “.

Бербатов за следващ път прикани за провеждането на почтен и транспарантен избирателен Конгрес. „ Ние се борим за Конгрес, защото това е най-демократичното решение на този проблем. Минава през оставка на настоящето управление, несъмнено, Конгресът би трябвало да бъде почтен и транспарантен. Аз имам доста неща да върша, не ми е на живот и гибел да стана президент. Никога не съм казвал, че аз съм най-достойният – представяме си стратегиите, оттам-нататък клубовете вземат решение. Не мога да настоявам дали има политически напън или не. Тъй като страната се показва от спортния министър, би трябвало да вземат отношение – това е пагубно. Мисля, че министърът имаше такива изяви, приветствам го – само че би трябвало да е по-редовно “.

„ Показателно е, че по стадионите почитателите в 18-та минута скандират „ Оставка “. Това ще прерасне в кротичък митинг. Да преместиш мач на националния тим в Пловдив, след това да изнудваш строителя, това е неуместно. Какво общо има Локомотив Пд? Отборът се поддържа. Момчетата си носят също отговорността, бил съм на тяхно място. Тези хора, които ръководят, не са подкрепени. Създадена е една токсична и отвратителна среда “.

Кандидатът за президент на БФС се върна и към изборния Конгрес през октомври 2021 година. „ Най-голямата ми неточност на оня Конгрес беше, че бях благородник, трябваше да бъда като тях. Ще извървим целия път, да, ние се борим за положителното на българския футбол. Сега всички са обединени, зарядът е още по-голям. Няма какво да ни откаже, това е нашата идея. Ако клубовете са удовлетворени от това, което представям, да гласоподават за мен “, приключи Бербатов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР