Никога не съм била по-убедена, че Шотландия ще извоюва своята

...
Коментари Харесай

Никола Стърджън: Никога не съм била по-сигурна, че Шотландия ще бъде независима |

Никога не съм била по-убедена, че Шотландия ще извоюва своята самостоятелност, съобщи през днешния ден първият министър Никола Стърджън, напомняйки, че от 1 януари Брекзит ще стане действителност, предаде БТА.

" Шотландия е на път да влезе в историята. Независимостта се обрисува ясно пред нас. Никога не съм била по-сигурна, че с обща цел, примирение и доста работа, ние ще я реализираме ", съобщи Стърджън при откриването на конгреса на ръководената от нея Шотландска национална партия, който се състои във виртуален формат поради ковид.

" Въпреки че наша основна цел би трябвало да продължи да бъде елиминирането на COVID-19 от територията ни, Шотландия би трябвало да е готова за това, което ще последва ", означи тя във видеовръзка от вкъщи си в Глазгоу.
Това през днешния ден е необятно поддържана и преобладаваща позиция измежду публичното отзиви, посочи Стърджън, откакто допитване на " Ипсос Мори " от началото на октомври сподели, че шотландската общност мощно поддържа (72% от запитаните) дейностите на първата министърка за справяне с ковид.

Шотландската национална партия наподобява в мощни позиции преди плануваните за май 2021 година локални избори. Партията може да завоюва огромен брой места в Народното събрание в Холируд, който има право да взема самостоятелни от Лондон решения в региона на образованието, опазването на здравето и превоза.

През септември Стърджън даде обещание преди изборите да бъдат избрани изискванията и датата на втори референдум за самостоятелност макар отхвърли на Лондон.

На първия референдум през 2014 година 55% от шотландците гласоподаваха за оставане в Обединеното кралство. Откакто стана английски министър председател, Борис Джонсън неколкократно изключи опцията да позволи на Шотландия да свика нов референдум.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР