Никога не можете да знаете твърде много за кафето, защото

...
Никога не можете да знаете твърде много за кафето, защото
Коментари Харесай

10 забавни факта, които всеки любител на кафето трябва да знае

Никога не можете да знаете прекалено много за кафето, тъй като всеки ден е благополучен ден за тези, които обичат чашата си топло и ароматно кафе. Кафето сплотява хората по целия свят. Има пристрастени към кафето, почитатели на кафето и просто хора, които обичат чаша кафе заран.

Колко и какво в действителност знаем за тази вкусна кофеинова напитка?

Ето някои от по-интересните и занимателни обстоятелства за кафето, които вероятно не знаете.

Кафето е от най-търгуваните артикули в света

Кафето се употребява в толкоз огромни количества, че е втората по величина търгувана стока в света, изпреварвана единствено от суровия нефт.

Еспресо значи „ наложително изпъден “

Еспресо е италианска дума, която значи изпъден. Прави се посредством пробутване на доста гореща вода (при 92-95 °C по Целзий) под високо налягане (8-9 бара) през тънко смляно кафе.

Свареното кафе е с повече кофеин

 Факти за кафето

Има повече кофеин в една междинна чаша сварено кафе, в сравнение с в еспресо. Съдържанието на кофеин е повече, в случай че времето за варене е по-дълго.

Кафето без кофеин не е изцяло без кофеин

Процесът на декофеин нормално отстранява 94 до 98 % от кофеина. Средно 450 мл кафе с кофеин съдържа 188 мл кофеин, междинните 450 мл безкофеинови съдържат 9.4 мл.

Трудно е да умреш от прекомерно доста кафе!

Има голям брой изследвания, направени от медицински експерти, които потвърждават, че не можете да умрете от пиянство на кафе. Изчислено е, че почти 80 до 100 чаши кафе биха били смъртоносна доза за междинен възрастен.

Сметаната поддържа кафето ви топло

Кафето остава топло 20% по-дълго, когато добавите сметана. Можете да ревизирате това сами, като добавите малко сметана към вашето кафе.

Кафето оказа помощ на олимпийските спортисти

Бразилия в действителност не можеше да си разреши да изпрати своите спортисти в Лос Анджелис за Олимпийските игри през 1932 година, тъй че бразилското държавно управление ги изпрати на транспортен съд, цялостен с кафе, който беше продаден по пътя, с цел да финансира пътуването.

Кафето от котешки изпражнения е най-скъпото кафе

 Кафе Kopi Luwak

Kopi Luwak е най-скъпото кафе в света. Идва от Индонезия и се прави от кафени зърна, изядени и изходени от азиатската палмова цибетка. Да, идва от котешки изпражнения.

Европа обича кафето

Според Международната асоциация за кафе Европа внася повече кафе от Съединени американски щати.

Финландците пият най-вече кафе

Може да не се досещате за страната с най-висока консумация на кафе

Потреблението на глава от популацията във Финландия е най-високо! Въпреки че страната не създава лични зърна, финландците употребяват съвсем три пъти повече кафе от американците всяка година.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР