Никога не е било разумно същество да се страхува от

...
Никога не е било разумно същество да се страхува от
Коментари Харесай

Започва нова ера. Антиутопията се превръща в реализъм

Никога не е било рационално създание да се опасява от спасението толкоз, колкото и от бедствието, в случай че не дори и повече. Ужасени от една не толкоз ужасна болест (чумата, холерата и проказата са надалеч по-досадни), вместо на четири очи да гледаме по кое време и от кое място ще се появи лекарство и да се блъскаме да го получим първи, опасяваме се и от него, както и от заболяването. Това значи единствено едно - и бедствието, и спасението са подозрителни и то в случай че не сами по себе си, то в очите на всеобщия наблюдаващ.

Толкова подозрителни, че сега тече невиждана световна пиар акция в поддръжка на имунизирането. Настоящи и някогашни държавни ръководители се имунизират обществено (друг е въпросът по какъв начин може да се потвърди с какво) и по този метод стават протагонисти в пропагандния театър. Някои водачи се имунизират дори и с по две разнообразни ваксини. Лидерите са значими, тъй като съгласно своята материална половина индивидът е най-обикновено животно, някакъв павиан с не толкоз червен гъз, който гледа какво ще направи най-едрият павиан в стадото, с цел да направи и той като него. Този и никакъв различен е механизмът, поради който водачи и звезди обществено вършат нещо, което се чака да създадат и останалите. И наподобява работи, тъй като целокупното човечество има вяра, че Брус Уилис пие единствено HELL.

Но да се молиш на потребителя да използва не е добър маркетингов ход. Добрият ход е да го накараш да пожелае продукта, а още по-добре - да му внушиш, че ще би трябвало да се бори за него. Ето, в Англия в навечерието на Коледа, в разгара на заветния шопинг ненадейно се появи нов вариант на вируса, доста по-заразен. Спокойно! Новите ваксини работят и против него, единствено дето няма да са толкоз доста. Ще произведат на половина от обещаното, а пък Щатите и Германия ще бъдат с преимущество. Вдигате ли към този момент телефона да пуснете връзки, да прередите комшията и да се боднете преди него?

Не, имунизацията към момента няма да стане наложителна, тъй като ще наскачат протестърите, по тази причина би трябвало да се подходи по този начин, че да я възжелаем с цялото си създание и да сме подготвени на безподобни низости, с цел да се доберем до нея. И като се доберем, да считаме това за най-значимото достижение в живота си. Ето по този начин работи грамотната реклама.

Аз като рекламист бих стигнал още по-далеч. Бих предложил да се разгласи, че от 2021 имунизацията към този момент не е безвъзмездна, а в противен случай - много е скъпичка. В някои случаи повдигането на цената усилва оборота, само че не ме питайте в този момент в кои, тъй като ще се отплеснем. Ще предложа също цената да бъде на половина за оня, който предплати три имунизации напред, тъй като нали никой не си прави илюзията, че всичко ще свърши единствено с една? Чудовищните разновидности на варианта занапред предстоят! Най-сетне ще предложа да има отстъпка при всеобщо имунизиране - за цяло семейство с бабите, дядовците, лелите и чичовците - 20%; в случай че пък доведеш два жилището съседи, за теб имунизацията е безвъзмездна. Ето това е маркетинг.

Извън кръга на шегата, положителната акция в никакъв случай не залага единствено на един кон. Публичното имунизиране на международни водачи е величествен театър, само че е добре да се поддържа и с още нещичко. Ето за какво СЗО - тази бюрократична метастаза на Организация на обединените нации - популяризира " новината ", че Дядо Коледа към този момент се е ваксинирал и той.

" Дядо Коледа е - съобщи Мария ван Керхов от СЗО след собствен диалог с положителния дъртак - и ще може да донесе дарове на децата в нощта на 24 против 25 декември. Мога да ви кажа, че Дядо Коледа е ваксиниран против този вирус. Той е добре, Госпожа Коледа също е добре и сега са доста заети. Ограниченията за пътешестване няма да му попречат да раздаде подаръците и тази година. "

Мен най ме кефи, че ограниченията засягат даже и митичните същества. Митичните същества би трябвало да се подчиняват на ограниченията! Никакви полети до Невърленд без имунизация и с нокторезачка в дамската чантичка!

Възможно ли е световният хайлайф на човечеството да е затъпял? Едва ли, само че пък идеокрацията не е единствено литературна химера.

Едно е ясно - щом пиарът е толкоз тежък, щом в него са ангажирани световни запаси, то явно тежък е и казусът. Не казусът с заболяването или с ограниченията, които управляващите се мъчат да измислят в придвижване, а с недоверието, с което всеобщият човек посреща всичко това. Такова нещо в действителност в никакъв случай не е било. Какво е то: всеобща неуравновесеност или последни здрави прояви на инстинкт за самозапазване, когато бозайникът не знае от кое място идва този заплашителен звук, само че с гръбначния си мозък долавя, че не е за добро; рационална нерешителност или ирационална суматоха. И коя е повода бозайникът да се опасява от лекарството повече в сравнение с от заболяването?

Причината е окончателната гибел на доверието. А доверието е мъртво, тъй като към този момент никой не има вяра на честността и доброжелателността. Ако някой ти протегне ръка, то го прави само за своя, само че не и за твоя изгода. Съчувствието и милосърдието са единствено рекламна опаковка на всевъзможни меркантилни внушения. Сякаш господарят на лъжата към този момент не си прави труда да се крие и да се преструва на нещо, което не е.

Болезнен е въпросът с доверието в престижите. До наскоро мерило за достоверност бяха медиите. Тогава в случай че нещо се напишеше във вестника или пък се покажеше по малкия екран, значи можеше да се одобри за истина. Лидерите на публично мнение бързо откриха това и започнаха да употребяват медиите за агитация, като около истината прокарваха и изводите, до които тя би трябвало да докара. Защото една и съща истина може да докара до доста и прекомерно разнообразни заключения.

С интернет престижът на медиите свърши. Всеки може да си сътвори лична медия, да напише в нея каквото си пожелае и след това да я цитира като самостоятелен източник. През 2017 Британският речник на британския език разгласи Fake News за дума на годината. С неистина започнаха да се занимават и безспорни дилетанти - зли и необразовани, - резултатът от което беше рецесия в доверието на публиката. Днес, в случай че кажеш на публиката " добър ден ", тя ще вдигне глава, с цел да види дали не е нощ. Разбира се, не приказвам за милионите лековерни, които одобряват всичко за чиста монета. Ако ги нямаше тях, нямаше да има и пазар на подправени вести.

И по този начин, обрисуват се две породи аудитория във връзка с лъжата: съмняващи се във всичко и вярващи на всичко, стига източникът да е приет от тях за престиж. Първите не имат вяра, че имунизациите са за положително, точно тъй като по този начин ги убеждават. Вторите имат вяра, че имунизациите са за зло, тъй като са го чули от " меродавен източник ". Опиянението от свободата на словото в средата на предишния век се трансформира в параноична подозрителност. Това е качественият белег на новото време, не нещо друго. Човек не е в положение да обработи и верифицира цялата заливаща го информация, по тази причина е заставен да я приема на доверие. А с това доверие се злоупотребява в чудовищни мащаби, от най-различни манипулатори и с най-различни цели.

Разбира се, в основата е релативизмът и загубата на справедливи (преди всичко нравствени) критерии. Някогашното " той не би те излъгал " е сменено с " ще те излъже и окото му няма да трепне ". Вече ще те излъжат даже и да нямат полза, а просто по този начин, за кеф, тъй като им се е появила опция. При това състояние няма да повярваш, даже и когато ти оповестят потребна за теб истина, тъй като имаш скотски инстинкт за самозапазване. Дори и животно не можеш да лъжеш безпределно, тъй като в един миг стопира да ти има вяра.

Медиите са част от културата. Като най-динамична нейна част те първи страдат от болестта на безпътицата и я предават на другите елементи в организма. Организмът се заразява и скоро съмнението, недоверието, безпътицата ще се трансфорат в парадокс, в всеобща параноя, която ще покаже най-различни лица, само че общото сред тях ще бъде отхвърлянето на Истината. А най-смешното ще е, че ще нарекат отхвърлянето на Истината " здравомислие ". И когато Истината пристигна при тях, няма да я познаят или по-лошо - ще я познаят, само че искрено ще ѝ заявят, че към този момент е ненужна и даже нездравословна, както е сторил Великият инквизитор на Достоевски. Освен това мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР