Никога едно лечение на не се изчерпва само с капки

...
Никога едно лечение на не се изчерпва само с капки
Коментари Харесай

Д-р Галя Георгиева: Запушен нос не се лекува само с капки

Никога едно лекуване на не се изчерпва единствено с капки за нос. Това сподели пред БГНЕС доктор Галя Георгиева – експерт уши, нос, гърло, която работи в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
оказват помощ, те са медикамент и откакто са основани като лекарство, очевидно има потребност от тях. Но са токова доста, че пациентите вземат решение, че могат да ги употребяват без преди този момент да се посъветват с доктор.
 Излекувайте хремата за 5 минути и без капки Излекувайте хремата за 5 минути и без капки
Освен, че през този сезон се пазим от COVID-19, няма по какъв начин да ни подминат и сезонните настинки и грипове, които върлуват всяка есен и вся...
„ В доста от случаите хората си самонавреждат, употребявайки несъответствуващи лекарства. Лошото е, че се следи наклонност, при която пациентите като виждат, че нещо един път им е помогнало, считат, че всякога ще е по този начин. Те привикват да го употребяват, без да се посъветват с доктор при всеки съответен случай и всяко ново заболяване. Не всякога едно лекарство, което един път е било уместно и сполучливо, при идващ път и друго заболяване ще свърши същата работа. Пациентът разчита, че нещата сякаш са същите, ще има същия резултат и не престават да използват обещано лекарство неведнъж. Така, за жалост, се получава резултатът, при който се изчерпва резултатът от лекарството и по-скоро се следи увреждащото му деяние. Знаем, че всички медикаменти са такива в избраната доза, период на деяние и метод на приложимост ”, изясни доктор Георгиева.
Тя изясни, че като споделяме „ капки за нос ” нормално се има поради най-голямата и най-разпространена група лекарства - така наречен деконгестанти или отпушващи капки за нос, които са доста огромен брой търговски марки на пазара, само че всички са производни от няколко съществени молекули.
„ Тъй като са с бърз резултат и са елементарно налични, т.е. отпускат се без рецепта от аптеките, с тях нормално се злоупотребява ", сподели още доктор Георгиева и изясни, че с капките за нос елементарно се стига до миг на приучване и на увреждащо деяние, главно се вреди на механизмите на самовъзстановяване и на естествената физиология на.
„ Дихателната лигавица под микроскоп съставлява фини реснички, които се движат в една посока и непрекъснато се отделя секрет, който овлажнява лигавицата. Ако дълго време се използват и погрешно, безусловно се злоупотребява с отпушващите капки, се блокира този физиологичен механизъм на естественото, непрекъснато придвижване на ресничките и непрекъснатото формиране на секрет. Така лигавицата се засушава, а след дълга приложимост даже самата лигавица задебелява и по-късно не може да бъде възобновена ”, съобщи лекарят.
 Как да спрем хремата в домашни условия Как да спрем хремата в домашни условия
Хремата е един от най-досадните признаци. Тя може да възникне вследствие на доста аргументи – елементарна простуда, алергична реакци...
Д-р Георгиева изясни, че всяка една хрема, всяко задръстване на носа нормално е израз на възпалителна реакция в организма, на някаква простуда или вирусна зараза – леко или по-тежко протичаща, в част от случаите на алергична демонстрация. „ Никога едно лекуване на запушен нос не се изчерпва единствено с капки за нос, то има и съпътстващи лекарства наложително. Добрият резултат на отпушването и трайното изцеление се реализира от синхронността на деяние на капките за нос – локално, плюс другите лекарства, които лекарят е решил. Затова нормално лекарят назначава избран курс на лекуване, в реда на нещата е по-късно да се ревизира от лекарят какво е положението. Ако носът не е задоволително отприщен се сменя лечението – тя нормално е на два или на три стадия с разнообразни лекарства, с цел да можем да реализираме дълготраен резултат и да избегнем увреждащото деяние на един медикамент ”, сподели тя.
Д-р Галя Георгиева дава и няколко потребни съвета по какъв начин да преборим хремата - с общо укрепващи и общо отпушващи дейности като общо загряване, аспирин – за който може да пие, парацетамол, оставане у дома и приемане на топли питиета. Така в първите дни на доста лека хрема, доктор Георгиева поучава да си помогнем и с „ домашна физиотерапия ”.
Лесно решение, което доста бързо парира хремата при домашната физиотерапия е да се слагат стъпалата в гореща вода. " Не да ги киснем като за педикюр, а просто в малко количество вода, която да е много топла, без да е гореща, може човек да си допре стъпалото. Има доста рефлексогенни точки върху него, които непосредствено въздействат върху носа и едно такова загряване и режим в границите на 24 часа могат да пресека хрема ”, съобщи тя.
Лекарят обърна внимание и на профилактиката с приложимост на физиологичен разтвор, който е прочут като солена вода. " Винаги съм казвала, че както си мием ръцете, както си мием зъбите, по този начин поучавам моите пациенти да се научат да си промиват и носа. Това е лигавица, с доста комплицирана, с филатрационна функционалност, в секрета се задържат обикновено микрочастици, бактерии, други механични частици и с цел да улесним самоучистващата функционалност е хубаво да си промиваме носа. Когато отивате до санитарно помещение и си измивате ръцете, откакто го извършите, може с шепа леко да смръкнете и да издухате носа ”, сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР