Никарагуа подписа Парижкото споразумение за климата, оставяйки САЩ и Сирия

...
Никарагуа подписа Парижкото споразумение за климата, оставяйки САЩ и Сирия
Коментари Харесай

Вече само САЩ и Сирия не подкрепят Парижкото споразумение за климата

Никарагуа подписа Парижкото съглашение за климата, оставяйки Съединени американски щати и Сирия като единствените две страни в света, които не са се включили към международния пакт за климата, чиято цел е ограничение на парниковите газове, оповестява " Ройтерс ".

Правителството на президента Даниел Ортега разгласи, че международното съглашение от 2015 година съставлява " единственият интернационален инструмент, който предлага изискванията за справяне с световното стопляне и неговите резултати ".

" Ние приветстваме обявлението на Никарагуа, което в допълнение акцентира уговорката на интернационалната общественост да вземе цялостна отговорност за нашата обща планета ", посочи Елиът Харис, асистент общоприет секретар на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда.

Призивът на централноамериканската страна да се причисли към Парижкото съглашение идва единствено седмици, откакто тропическата стихия " Нейт " опустоши района, наблягайки уязвимостта на Никарагуа и нейните съседи от последствията от изменението на климата.

Парижкото съглашение, контрактувано от близо 200 страни преди две години, има за цел да ограничи стоплянето на планетата посредством ограничение на световните излъчвания на въглероден диоксид и други газове, които учените считат, че водят до световното стопляне.

Американският президент Доналд Тръмп разгласи през юни началото на 3-годишен развой за отдръпване от съглашението на съображение, че ще сложи Съединени американски щати в икономическо неравностойно състояние. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР